divendres, 4 de maig del 2012

NOVA DIRECCIÓ, MÉS RETALLADES



El nomenament dels nous directius de la CCMA, TV3 i Catalunya Ràdio (Brauli Duart, Eugeni Sallent i Fèlix Riera) és el resultat de la modificació de la llei de la Corporació pactada entre CiU i el PP i respon a les intencions de control dels mitjans públics per part del partit del govern.


La nova direcció arriba amb més retallades sota el braç: entre altres mesures, anuncien que deixen de pagar el fons social (el d’aquest any i també les factures de 2011), l’ajut familiar, la compensació per àpat a Sant Joan Despí;  i al personal no transferit de la CCMA i de la Fundació la Marató no els hi pagaran els complements per baixa.

Aquestes noves retallades són una estafa als treballadors i fomenten el malestar amb la nova direcció. RRHH ha estat donant llargues i excuses sobre el pagament del fons social de 2011 per acabar dient que no el pensen pagar. Aquesta nova tanda d’incompliments de conveni arriba la mateixa setmana que han refermat a la direcció de gestió i recursos i han recol·locat en un càrrec d’alt nivell dins de la CCMA a l’exdirector general i de la ràdio Ramon Mateu.

Segons el president del Consell de govern de la CCMA, ara el Consell ha d’elaborar el contracte programa pels pròxims 4 anys a partir de 2013. Tot fa pensar que serà la transcripció de l’aliança entre CIU i el PP sobre la Corporació i ja hem vist com el passat novembre el portaveu del govern va anunciar els eixos pel nou Contracte programa: reducció de canals i més retallades pels treballadors i per a la producció.

Els treballadors hem de fer valer el nostre dret a intervenir en el Contracte programa de la CCMA que determinarà el nostre futur pels pròxims anys.

El nivell d'activitat en la producció interna de programes ha baixat alarmantment i una darrera l'altra se succeïxen les mesures contra el conveni, i no s'aturaran fins que els treballadors no tirem la ratlla. Exigim a la direcció i al govern que aturin les retallades i que es comprometin amb la recuperació de la producció i el manteniment de la plantilla.

En les assemblees sectorials que convocarà el Comitè d’empresa podrem debatre la situació que s'està creant i valorar quina ha de ser la resposta dels treballadors.