divendres, 27 de juliol del 2012

Èxit de la mobilització contra l’ERO de Canal 9


La vaga paralitza RTVV amb un seguiment del 95 % en tots els centres de treball


El Comité d’Empresa xifra en un 95 % el seguiment del primer dels dos dies de vaga convocats hui i demà en tots els centres de treball de RTVV. La vaga està sent seguida massivament en protesta per l’Expedient de Regulació d’Ocupació presentat per l’empresa i que afecta 1295 treballadors.


Tal com s’havia pactat entre l’empresa i el comité de vaga, la programació de ràdio i televisió s’ha vist afectada en la seua totalitat. Tant Canal 9 com Nou 2 han suprimit la graella habitual i connectat amb el canal 9.24¸que ofereix al llarg del dia únicament quatre rondes de notícies. Un rètol informa en pantalla de la vaga convocada pel comité d’empresa i els presentadors apareixen amb l’enganxina dels serveis mínims. Les distintes rondes informatives han inclòs una notícia sobre les causes de les mobilitzacions. També està previst que les dos edicions de Notícies 9 vegen reduïda la seua durada a la meitat. Al llarg del dia no s’emetrà cap programa.

També Ràdio Nou ha suprimit la programació habitual i emet el senyal de Sí Ràdio sense locució. Tant els butlletins horaris com els informatius s’han reduït a la meitat i cada mitja hora s’informa als oients de les causes de la parada.

Els serveis mínims, que estan funcionant amb normalitat, s’apliquen únicament al personal vinculat als serveis informatius i les instal.lacions estan pràcticament buides. El seguiment ha sigut massiu en tots els centres de treball i en tots els departaments i s’ha arribat, en molts casos, a paralitzar tota l’activitat.

El Comité d’Empresa valora positivament el seguiment de la vaga, que culmina la primera setmana de negociacions formals sobre l’ERO. L’òrgan de representació dels treballadors reitera la seua oposició a l’expedient perquè culpabilitza el personal de les conseqüències de la gestió feta per l’empresa i demana la seua retirada per poder negociar la viabilitat del grup i el manteniment dels llocs de treball.



27 de juliol de 2012