dimecres, 25 de juliol del 2012

Quatre treballadors en vaga de fam coincidint amb la VAGA INDEFINIDA a la rotativa del diari La Vanguardia



La Direcció de l’empresa CRE-A Impressions de Catalunya ha posat sobre la taula 7 expedients per acomiadar el 38% de la plantilla i per rebaixar les condicions salarials i de treball de la resta de treballadors. Ja s’han fet efectius 9 acomiadaments objectius.
Tres treballadors acomiadats de la rotativa del diari La Vanguardia més el germà d’un d’ells es troben des d’ahir en VAGA DE FAM a les portes de la Torre Godó, a l’avinguda Diagonal de Barcelona, coincidint amb la VAGA INDEFINIDA convocada també des d’ahir per protestar contra els 7 expedients que ha presentat la direcció de l’empresa per acomiadar el 38% de la plantilla i per rebaixar les condicions salarials i de treball de la resta. Demà a les 17 hores, hi haurà una nova concentració dels treballadors de l’empresa davant la Torre Godó per protestar contra aquestes mesures.

La Direcció del Grup Godó pretén aplicar unes dràstiques mesures a la plantilla de la rotativa del diari La Vanguardia, l’empresa CRE-A Impressions de Catalunya, que suposen un mínim de 29 acomiadaments d’un total de 100 treballadors, una rebaixa salarial del 30%, una congelació salarial per als propers 2 anys, així com l’eliminació de conceptes de nòmina com l’antiguitat i altres conceptes socials que durant anys han estat la base del Conveni de l’empresa.

Després de més de 3 mesos de negociació i 20 dies de VAGA realitzats fins al moment, el Comitè d’Empresa de CRE-A, sota la premissa de BAIXES FORÇOSES ZERO i unes GARANTIES MÍNIMES d’estabilitat en l’ocupació, ha atorgat a la Direcció del Grup Godó un seguit de rebaixes que li suposen a l’Empresa un estalvi de més d’UN MILIÓ I MIG d’euros anuals. Unes mesures que el comitè d’empresa considera més que suficients per tal de pal•liar el conflicte.

La Direcció del Grup Godó sempre ha considerat les renúncies dels representants dels treballadors com a MÍNIMES I INSUFICIENTS i ha respost als seus oferiments amb 7 EXPEDIENTS, entre els que destaquen l’ACOMIADAMENT OBJECTIU de 9 treballadors del taller (que ja s’ha fet efectiu), la REDUCCIÓ DE JORNADA a 24 companys més durant 2 anys i la INAPLICACIÓ del Conveni vigent. El pròxim expedient anunciat serà de SUSPENSIÓ D’OCUPACIÓ TEMPORAL per a tota la plantilla. Segons la Direcció, CRE-A Impressions de Catalunya no és competitiva, però té el mateix nivell salarial que els seus competidors directes de les rotatives de EL PERIÓDICO i EL PAÍS.

El Comitè d’Empresa de CRE-A considera que s’ha trobat amb l’oposició INTRANSIGENT d’una Direcció que utilitza mitjans propis del Xicago dels anys 20, amb amenaces i coaccions contínues, i vigilant a membres del Comitè d’Empresa.

S’ha de recordar que el Grup Godó ha obtingut el 2011 uns beneficis nets de 7,2 milions d’euros. A més a més, la Generalitat ha atorgat subvencions per valor de 8 milions d’euros més. En concret a CRE-A, per la impressió de LA VANGUARDIA en català, van anar a parar uns 5,5 milions d’euros que ara pretenen utilitzar per acomiadar a la plantilla. Aquella inversió era per ampliar maquinària de la qual ja disposava l’empresa.

El futur de la rotativa del Grup Godó es pressuposa esplendorós perquè hi ha indicis més que fiables que indiquen que en els pròxims mesos se signaran acords importants per a la impressió de diverses publicacions de l’àmbit de la premsa diària.


 


 

 



La Direcció de l’empresa CRE-A Impressions de Catalunya ha posat sobre la taula 7 expedients per acomiadar el 38% de la plantilla i per rebaixar les condicions salarials i de treball de la resta de treballadors. Ja s’han fet efectius 9 acomiadaments objectius.