dijous, 26 de setembre del 2013

2014: UN AVANTPROJECTE DE PRESSUPOST DE LA CCMA MOLT FOSC



El Consell de la CCMA ha aprovat un avantprojecte de pressupost de 293 milions d’euros per a la CCMA pel 2014. Aquest avantprojecte és inferior al de 2013, de 295 milions,  aprovat el passat mes de març i que va servir d’argument a Brauli Duart i a Teresa Farré per portar-nos a l’ERO.

En la publicació que la Direcció fa al portal intern, no diuen ni l'aportació pública directa que hi hauria el 2014, ni la part que es destinaria a personal, ni  tampoc fan el desglossament per empreses, ni publiquen les previsions d'ingressos per publicitat, ni expliquen si per tirar endavant aquest projecte ha calgut el vot de “qualitat” del president Duart. D'altra banda, tampoc expliquen què ha passat amb l'avantprojecte de 2013, que mai no va ser aprovat al Parlament. S’han negat a aclarir tots aquests dubtes i ens remeten a la setmana del 7 d’octubre  en què "tenen previst" fer una reunió econòmica amb els representants dels treballadors.

De moment  tot indica que es repetiran les males previsions de l’avantprojecte de març, amb una aportació pública de només 225 milions. Si el Parlament aprovés aquest projecte que presenta Brauli Duart per 2014, significaria la mateixa reducció dràstica de pressupost que ens va portar a les vagues i a les mobilitzacions en defensa del futur de TV3 i dels llocs de treball.

Haurem de ser molt actius per aconseguir que en el debat parlamentari dels pressupostos a final d’any,  es modifiqui la proposta que fan Duart i Farré pel 2014.

En relació al conveni col·lectiu, a hores d’ara ni tan sols s’ha reprès la negociació que van suspendre per fer l’ERO. Temem que el nou instrument de la direcció contra la negociació col·lectiva sigui l'amenaça de la pèrdua d'ultractivitat del conveni, que està prorrogat a 31 de gener de 2014.  

Per encarar el futur, no podem continuar depenent d’una direcció deslegitimada i autoritària, tancada a la negociació, que ens ha portat acomiadaments, projectes de Contracte Programa farcits d’externalitzacions, i retallades de pressupostos i de drets laborals.

Dijous que ve, 3 d’octubre,
tothom a l’Assemblea General