dilluns, 18 de novembre del 2013

Dimarts 19 de novembre, VAGA A TV3


El Comitè d’empresa ha convocat aturades parcials en tres blocs durant la jornada de dimarts 19, contra la privatització i el desmantellament de TV3.

La Direcció té previst publicar el plec per a la privatització del departament de Comercial en els pròxims dies. També s’espera l’aprovació del Contracte Programa amb que el govern i la direcció de la CCMA continuaran amb la retallada pressupostària i que permetria més externalitzacions de producció i de serveis.  I si amb això no n’hi hagués prou, tenim a la Direcció entestada en fer realitat un “nou marc laboral” basat en la desregulació total del conveni.

Si atenem a les seves propostes, desapareixerien del conveni els pactes negociats durant anys pel que fa a horaris, jornada i categories laborals i salarials.


QUINA ÉS LA PROPOSTA SALARIAL DE LA DIRECCIÓ?

La negociació de conveni està situada ara en la discussió sobre una nova estructura retributiva. Actualment, hi ha 10 nivells salarials en conveni que fixen els sous base de les categories professionals adscrites a cada nivell. La Direcció vol substituir aquest model per una estructura de només quatre grups professionals ( i un cinquè per l’actual “núvol”), amb un salari base per a cada grup, que seria el corresponent a les categories amb el sou més baix de les adscrites a cadascun dels grups. La proposta de la direcció preveu que, per a la plantilla actual, retallarien el salari base i es completaria la nòmina amb complements

Per exemplificar en alguns casos: el salari base del Grup 2 seria el mateix per a un OPI,  un Auxiliar tècnic, un Dissenyador gràfic, un Oficial 2ª administratiu,  un TX, etc... Les feines de les categories superiors integrades en cada grup es compensarien amb complements.

La Direcció també vol que qualsevol treballador assignat a un grup estigui obligat a fer feines d’una altra categoria del mateix grup si se li demana. També a tall d’exemple, en el Grup 1 quedarien englobats: lingüistes, tècnics de sistemes, ENG,s...

Se li ha demanat a la Direcció quins serien aquests nous salaris base que proposa i quins els complements però no ho diuen, adduint que, si ens ho diguessin, la negociació podria encallar. Amb aquesta negociació, suposadament tècnica, volen obrir la via a retallades generalitzades, que no volen quantificar fins aconseguir prèviament un acord sobre el nou model retributiu.

Tanmateix, en el pressupostos de la CCMA que Brauli Duart ha presentat pel 2014, rebaixa en més de 20 milions la despesa en salaris (calcula en 5 milions l’estalvi pels acomiadaments del PAC). La Direcció no concreta la seva proposta de retallada però podria arribar a un 15%, a més del 5% del RAV i de la paga de Nadal.