dilluns, 9 de maig del 2016

MOVIMENT DE CADIRES A LA CCMA

S’ha iniciat un carrousel de canvis de càrrecs directius a la CCMA. Primer va ser el repartimentde les direccions de TVC, Catalunya Ràdio i dels Informatius i Esports,entre els partits del govern. Ara s’han anat publicant també altres nomenaments de càrrecs a les escales directives.
El moviment de cadires afecta Andreu Martínez, el director d’estratègia  fitxat el febrer de 2015 , http://www.ccootv3.cat/2015/02/un-fitxatge-escandalos.html, que perd  la direcció de Mitjans Digitals que passa a ser responsabilitat del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.
A Andreu Martínez li encomanen la responsabilitat sobre Recursos Humans de la CCMA, que li cedeix Teresa Farré. Farré obté més competències sobre el control de Producció i designa Montse Pérez, actualment Cap de producció d’Informatius, nova directora de Producció de la CCMA.
Aquests moviments reforcen el control sobre les àrees de producció per part de la línia dura de la direcció de la  CCMA.

Tot indica que no hi ha nova etapa pels mitjans públics de la Corporació, més aviat es referma la tendència dels anys passats. Ho demostra el fet que Brauli Duart hagi deixat només temporalment el càrrec, mantenint el de conseller i que Núria Llorach es presenti com a “vicepresidenta, presidenta en funcions”.Les coses no milloren, continuem sense pressupost suficient i amb un conflicte laboral insòlit (7 anys de presó contra un treballador), alimentat per una direcció intransigent i sense voluntat de diàleg.

CAL RENOVAR EL CONSELL DE GOVERN DE LA CCMA ARA

El Parlament de Catalunya ha aprovat recentment tramitar proposicions de llei per a la reforma de la llei de la CCMA  i tots els grups han acordat en votació unànime retornar a les majories de dos terços per a l’elecció dels consellers de la CCMA. Ara bé, la reforma de la llei pot anar per llarg, i a la CCMA fa temps que és urgent la renovació. Mentre la tramitació de la reforma torna a fer el seu curs, reclamem que es compleixi amb la renovació de la meitat del Consell, tal com diu la llei actual, i que per aquesta renovació els grups parlamentaris posin en pràctica el seu compromís de fer l’elecció amb criteris de professionalitat i amb la majoria de dos terços de la cambra.


#Noempresoniselmeucompany

La bestialitat de 7 anys de presó” això deia fa uns dies el diputat de la CUP Albert Botran en la seva intervenció al ple del Parlament quan va referir-se a aquest cas. El Comitè d’empresa va desconvocar la vaga del dia 3 de maig per donar temps a la direcció de la CCMA per a la reflexió, però de moment la presidenta del Consell, Núria Llorach, ha rebutjat obrir cap diàleg i deixa com a única sortida la represa del conflicte.

Per això, des de CCOO, considerem que cal enfortir la campanya de denúncia interna i pública d’una situació tan injusta com desproporcionada. Els consellers de la CCMA haurien d’escoltar la plantilla i prendre partit per la retirada de l’acusació de la CCMA contra el nostre company, i així poder girar pàgina d’anys de conflicte laboral a la CCMA.