dimarts, 14 de març del 2017

COP A TV3

Els dirigents de l'antiga Convergència han forçat el canvi de director de TV3 i ho han fet de forma abrupta i sota un estat d'irritació indissimulat. No els ha agradat com els informatius estan fent el seguiment del cas Palau i del cas 3%. Tampoc els va agradar el plantejament del programa "Preguntes al President". I no agradava gens ni gota la insistència del director defenestrat a demanar més pressupost (19 milions d'euros per renovar programació). Aquesta petició de més finançament també és un clam des del comitè d'empresa, els estaments del sector audiovisual, associacions d'actors, directors i productores i del Consell Audiovisual de Catalunya que reflecteix en el Llibre Blanc de l'Audiovisual la necessitat d'un pressupost ambiciós per a la CCMA per recuperar una indústria audiovisual potent a Catalunya.

Tot plegat ha precipitat el cop de la majoria del Consell de la CCMA per afermar la direcció política de TV3 i fer valer els acords dels partits del govern per repartir-se els mitjans públics. 

El nou director de TV3, Vicent Sanchis té un perfil clarament significat i compromès amb els dirigents de l'antiga Convergència i també se li coneixen declaracions en la seva activitat d'opinador i tertulià repetint tòpics sobre les dimensions de TVC.

Aquesta designació, per les formes i el perfil del nou director, representa un cop greu per a la independència i la credibilitat de TV3 que no ens podem permetre. 
Els mitjans públics no han de ser instrument de propaganda del govern de torn. 
L'obssessió pel control de TV3 fa oblidara alguns dirigents polítics que la CCMA és la principal empresa de producció audiovisual de Catalunya i ho ha de continuar sent. Per aconseguir-ho cal un millor finançament, el manteniment de la plantilla, obrir la contractació per a substitucions i pics de feina i potenciar la producció.

És urgent resoldre d'una vegada la provisionalitat del marc jurídic de la CCMA i els mitjans públics:

Renovació del Consell amb càrrecs caducats des de fa dos anys.
Una direcció professional, en tots els àmbits, al Consell i a la direcció de les empreses.
Reforma de la llei de la CCMA ara.
Un Contracte programa de futur, amb objectius clars i pressupost suficient.
El Comitè d'empresa i el Consell Professional de TV3 han convocat Assemblea aquest dimecres 15 de març per mostrar clarament la necessitat de preservar la credibilitat dels mitjans i per reclamar les reformes legislatives per desgovernamentalitzar la Corporació.