dijous, 6 de març del 2008

Eleccions legislatives: el dia 9 anem a votar

El proper 9 de març, els ciutadans de tot Espanya estem cridats a participar en les eleccions generals al Congrés dels Diputats i del Senat. És una oportunitat perquè el vot de la ciutadania contribueixi a orientar les polítiques públiques dels propers anys, així com el model de societat que volem.

CCOO de Catalunya, com a sindicat de classe i nacional, que exerceix la independència sindical que correspon a una organització plural i diversa en la seva composició però que mai no ha estat indiferent davant de les polítiques, ni equidistant amb relació als valors que com a sindicat propugnem per a la nostra societat, amb la legitimitat que es desprèn de la nostra representativitat social i de la nostra funció, reconeguda constitucionalment, de representació dels interessos econòmics i socials dels treballadors i les treballadores, fem una crida a una participació activa i conscient en el procés electoral.

La participació ha de ser un factor determinant per avançar cap a una societat en la qual es garanteixin al màxim les llibertats civils de la ciutadania i s’evitin situacions d’autoritarisme polític o de tutela moral de la societat.
En un moment en què els poders i les forces que propugnen una economia i un mercat sense regles i sense drets tenen una forta hegemonia ideològica, el que necessitem és la participació de tots si es vol avançar en polítiques de cohesió social i es vol evitar que una bona part de la societat s’autoexclogui de la participació política, per no sentir-se implicats ni afectats per les conseqüències dels debats i les decisions que es desprenen de les eleccions polítiques.

Fem una crida a la participació activa i conscient, perquè la participació social i política esdevingui un factor clau per promoure una societat en la qual es puguin construir de manera col•lectiva contrapoders socials davant dels que pretenen una societat sense regles ni drets.
Sant Joan Despí, 6 de març de 2008