divendres, 25 d’abril del 2008

CCOO DE CATALUNYA INSTA ALS PARTITS POLITICS A ACTUAR AMB MÉS RESPONSABILITAT I MENYS INTERÈS EN MANTENIR LES QUOTES PARTIDISTES EN LA CCMA

Cal acabar amb “ l’ espectacle poc edificant” que s’està donant al Consell de la CCMA

CCOO de Catalunya insta al conjunt dels partits polítics del Parlament de Catalunya a posar fi a una situació que s’està convertint en un “espectacle poc edificant”, de repartiment de quotes de poder partidista, en el si del Consell de la CCMA.

En pocs mesos s’ha demostrat com els interessos de partit han desnaturalitzat una Llei que tenia que com un dels seus objectius la professionalització de la CCMA i el reforçament i legitimació del servei públic de la radio i televisió publiques de Catalunya.

El canvi radical del text original de la proposició de llei en el tràmit parlamentari pel que fa a la composició i mètode d’elecció ja ens va fer manifestar l’alarma en el seu moment. Lamentablement s’ha complert les pitjor expectatives.

En el moment de la elecció dels membres del Consell de la CCMA vàrem reafirmar la nostra preocupació manifestant el nostre rebuig a la proposta aprovada del Parlament de Catalunya de membres del Consell de la CCMA ja que consideràvem que no s’adequaven al esperit ni a la lletra de la Llei.

Els fets lamentablement ens han donat la raó, la situació avui al Consell de la CCMA es insostenible, cal acabar amb el deplorable espectacle que estem veient.

Cal tornar als objectius de la Llei : la desgovernamentalització i professionalització dels òrgans de Govern de la Corporació, potenciar la professionalització i finalitzar amb el repartiment de quotes polítiques que només fomenten el marcatge i el clientelisme mes vergonyant.

S’està jugant amb foc amb un tema de prou importància. S’està jugant amb el prestigi dels mitjans públics de la CCMA i l’actual situació només decepciona i desmoralitza als professionals i deteriora el servei públic, aplaçant la presa urgent de solucions. Exigim dels responsables polítics que es posi fi a l’actual situació. Si es precís que es reformi la Llei, que finalitzin les pressions politiqueres, es prenguin decisions que acabin amb l’actual situació de provisionalitat que perjudica la pròpia capacitat productiva de les empreses de la CCMA.




Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 25 d’abril de 2008