divendres, 4 d’abril del 2008

REUNIÓ DE CC.OO. AMB ALBERT SÁEZ / CRISI AL CONSELL DE LA CCMA

REUNIÓ DE CC.OO. AMB ALBERT SÁEZ

La Secció Sindical de CC.OO. de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha reunit amb el President del Consell de la CCMA, Albert Sáez per intentar obtenir respostes a una sèrie de qüestions que afecten al futur de les nostres empreses, com ara la continuïtat o no de la política de grup i les transferències de treballadors.

Vam insistir en la necessitat que s’asseguri el ple rendiment de la capacitat productiva del conjunt d’empreses i que s’acabi amb “l’embargament” de la contractació de plantilla que s’utilitza com a excusa per a externalitzar producció.

També vam preguntar sobre quines estratègies estan previstes pels nous canals i sobre els 20 milions d’euros que l’antiga Direcció General va declarar com a superàvit del pressupost del 2007, que es van deixar d’invertir en la TDT.

Vam preguntar què hi havia de cert d’un hipotètic trasllat a altres instal•lacions dels treballadors de les empreses de la CCMA que actualment estan a la seu del carrer Ganduxer i sobre la possible contractació d’assessors dels consellers. El President del Consell ens va explicar que estan fent consultes jurídiques per crear una estructura pròpia del Consell de govern, al marge del pressupost de la CCMA. i no va confirmar ni desmentir que hi hagués un trasllat de lloc de treball dels companys de Ganduxer.

Vam reclamar l’equiparació de les condicions laborals de tots els treballadors de les empreses de la CCMA, prenent com a referència el conveni de TVC. El President va dir que pròximament respondria a la petició de reunió del Comitè Interempreses de la CCMA.


CRISI AL CONSELL DE LA CCMA

Poques respostes concretes més va donar el President del Consell a les nostres preguntes. Aquesta reunió es va celebrar en un moment especialment delicat atès que el Consell no es posa d’acord en el nomenament del Director General, el que ha propiciat una crisi que ha portat al propi Albert Sáez a amenaçar amb la seva dimissió si els consellers designats per CIU no deixaven de bloquejar els nomenaments i al Conseller de Cultura, a plantejar la possibilitat de tornar a canviar la llei per permetre a la majoria governamental desbloquejar el tema.

Estem en desacord amb la contrareforma de la nova llei de la CCMA perquè significaria retornar al Govern de torn el control polític dels medis públics de comunicació. Ja és hora que els nous consellers de la CCMA deixin de fer política de partit per fer política d’empresa si es que volen obtenir la confiança dels treballadors, i la credibilitat social.

Els treballadors exigim que s’acabi d’una vegada aquest període de provisionalitat, que s’està fent etern, en un moment en que cal una decidida defensa del servei públic i l’impuls de la capacitat productiva dels mitjans i empreses del la CCMA.

Sant Joan Despí, 4 d’abril de 2008