divendres, 1 d’octubre del 2010

ELS TREBALLADORS HEM DONAT RESPOSTA

Després de la llarga campanya de deslegitimació en què s’ha utilitzat sense cap vergonya la difamació i les mentides, els qui havien profetitzat reiteradament – per provocar-lo - el fracàs de la vaga general durant les setmanes prèvies a la jornada hauran d’ajornar el funeral que anunciaven.

En circumstàncies molts difícils, els treballadors hem enviat un senyal clar als poders econòmics, polítics i mediàtics. No serà l’únic, ni l’últim.



NO RENUNCIAREM ALS NOSTRES DRETS

10 milions de treballadors hem anat a la vaga i prop d’un milió han sortit als carrers de les principals ciutats espanyoles.

El mateix dia, a Brussel•les, Roma, Dublín, Bucarest, Praga, Atenes, Belgrad, La Haia, Varsòvia, Lisboa, París... convocades per la CES (Confederació Europea de Sindicats), es van celebrar manifestacions contra les polítiques econòmiques de la Unió Europea que carreguen el cost de la crisi sobre els treballadors i amenacen el model social europeu.

L’ÚNICA DERROTA ÉS LA RESIGNACIÓ

Fa una setmana, i gràcies a les seves vagues, els treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat van assolir també un principi d’acord per la recuperació del retall del 5% en els seus salaris com a conseqüència del decret d’ajust del Govern. És un cas similar al dels treballadors de la CCMA i així ho fem fet saber al Consell de Govern i a la Direcció General.
Recordem també que, gràcies a la vaga que vam fer pel conveni el passat mes de febrer, hem cobrat els increments salarials i els endarreriments del 2009 que durant mig any la direcció s’havia negat a aplicar.

LA PRÒXIMA MOBILITZACIÓ SÓN LES ELECCIONS SINDICALS DEL 28 D’OCTUBRE

De la força que tingui el futur Comitè d’Empresa que surti escollit en dependrà, i molt, la capacitat de fer front a un període que es presenta difícil. Aquesta força serà mesurada, des del primer moment, pel nivell de participació de la plantilla a les eleccions. Tothom ha d’anar a votar, abstenir-se és debilitar absurdament un instrument dels treballadors que serà indispensable per encarar amb èxit un futur ple de dificultats. Per això, votar serà la pròxima mobilització.