dimecres, 22 de setembre del 2010

DIMECRES, 29 DE SETEMBRE, VAGA GENERAL


La crida dels sindicats a la vaga general, a la que donen suport més de cent entitats socials només a Catalunya, és la resposta a les mesures contra els treballadors i la societat en el seu conjunt que estan duent a terme els poders econòmics i les institucions polítiques, sotmeses a la seva pressió.
NO RENUNCIAREM ALS NOSTRES DRETS
TOTS A LA VAGA EL 29-S


Els especuladors no estan disposats que la crisi del sistema econòmic que la seva cobdícia ha provocat redueixi els seus guanys i pretenen que la factura la pagui la societat: que amb els diners públics i amb l'endeutament dels estats es refinanciïn els seus bancs i les seves empreses i en canvi es retallin els serveis socials, els salaris i les inversions públiques. Les mesures que volen que s'apliquin no estan orientades a la reactivació econòmica, ni a la creació de llocs de treball ni a establir les bases per sortir de la crisi sinó simplement a proporcionar-los marges suficients de benefici immediat.
Els governs estan actuant seguint les indicacions dels centres financers. Claudiquen davant el poder dels diners i  no actuen contra els especuladors, ubicats al cor del sistema, ni contra el frau i els paradisos fiscals, sinó que els proporcionen finançament, desequilibrant els pressupostos públics, mentre col·laboren en el retrocés dels drets socials i sindicals i en el deteriorament gradual de la qualitat de vida dels ciutadans.

Primer hem tingut el decret d'ajust, retallant salaris i pensions, ajudes socials i inversions públiques, ara,  la reforma laboral, precaritzant la contractació, obrint les portes a l'acomiadament barat i arbitrari i debilitant el dret a la negociació col·lectiva que, juntament amb altres mesures anunciades com la reforma de les pensions, s'emmarquen en una ofensiva global contra els drets ciutadans i les conquestes històriques de generacions de treballadors que van donar carta de naturalesa a l'estat del benestar i al model social i polític vigent que ara es veu amenaçat.

No hem de deixar-nos intimidar per aquesta ofensiva que s'està produint a tota Europa ni caure en el fatalisme i la resignació a la que ens volen portar els poders econòmics, polítics i mediàtics.
Hem de respondre i defensar els nostres interessos. La societat ha de manifestar el seu rebuig als intents dels responsables de la crisi de carregar les seves conseqüències sobre les víctimes de la seva desmesurada ambició. 
A Grècia, a Itàlia, a França s'han succeït enguany mobilitzacions generals contra les polítiques antisocials dels seus respectius governs, que, com en el nostre cas, vénen dictades des del FMI, el BCE i les directrius de la CEE. El dia 29 de setembre, la CES (Confederació Europea de Sindicats), coincidint amb la vaga general a l'estat espanyol, ha convocat una mobilització a escala europea, amb manifestacions a Brussel·les i a altres ciutats europees.