dimecres, 6 d’abril del 2011

Mobilització 14 d'abril: No als acomiadaments en el sector públic

Mobilització 14 d'abril
CONCENTRACIÓ D'EMPLEADES I EMPLEATS PÚBLICS EN DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALLNo als acomiadaments en el sector públicEl Govern de la Generalitat i altres administracions han començat una campanya de retallades dels serveis públics, amb la intenció de degradar el seu funcionament i així justificar-ne la privatització.


La Generalitat esta portant a terme un seguit de mesures de reducció de les plantilles que comportarà un considerable nombre d’acomiadaments. De moment això està afectant al personal interí, tant laboral com funcionari, en l'extinció de contractes o nomenaments o en la no-renovació. No cobrir les places vacants o les baixes també està tenint efectes desastrosos en les borses de treball. El següent pas, l’acomiadament de personal fix, ja ha començat a les empreses públiques de la Generalitat i s’estendrà aviat a la resta de la Generalitat, només cal llegir les declaracions irresponsables i mancades del més mínim rigor de diversos membres del Govern.

Els responsables de la funció pública diuen, sense cap mena de “pudor”, que sobren entre 15.000 i 20.000 llocs de treball, i de moment els acomiadaments s’estan fent indiscriminadament i sense cap mena de justificació.

Això comporta una sobrecàrrega de feina sobre la resta de personal i el deteriorament, fins i tot el tancament, de serveis d’atenció directa. Aquesta escalada de desprestigi i de retrocés de drets laborals i de ciutadania es pretén justificar pels problemes pressupostaris, però té com a únic objectiu, declarat públicament, desviar cabals públics a mans privades.

Aquesta situació es manté somorta a la resta de les administracions públiques de Catalunya a l’espera de les properes eleccions municipals. La situació de les hisendes locals, la manca de noves fonts de finançament sense recórrer a l'apujada d’impostos i la nul·la col·laboració dels governs central i de la Generalitat, fan témer que acabin sent els treballadors i treballadores i, en definitiva, el servei públic els que paguin la “seva” crisi. En aquests moments ja està servint com a justificació de l’incompliment d’acords signats.

Per això, hem de fer front a aquesta agressió. No podem permetre aquest abús.

MOBILITZA'T EL 14 D'ABRIL, OMPLIM LA PLAÇA SANT JAUME!


CCOO                            Intersindical Alternativa de Catalunya                                 UGT