dimecres, 5 d’octubre del 2011

CCOO rebutja la contrareforma de les lleis audiovisuals de Catalunya

El sector de Mitjans de Comunicació, Art, Oci i Esports de CC.OO. rebutja la contrareforma de les lleis audiovisuals que s’ha començat a tramitar al Parlament de Catalunya

La reforma de les lleis audiovisuals, entre elles la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, CCMA, que promou Convergència i Unió (CiU) i ha iniciat el seu tràmit parlamentari gràcies al suport del PP, redueix la pluralitat en els òrgans de govern, eliminant en la pràctica el requisit de majories qualificades en el Parlament de Catalunya per anomenar-los i deixant, en darrera instància, en mans del Govern de torn la seva composició.

L'any 1999 va començar un llarg procés que va culminar amb l'aprovació el 2007 de l'actual llei de la CCMA, aconseguida amb el consens majoritari del Parlament i després d'anys de revindicació dels treballadors dels mitjans públics. Amb la llei de 2007 es volia desgovernamentalitzar i fer més plural i democràtica la CCMA.

L'actual reforma que pretén el govern de CIU representa una involució en la qualitat democràtica, reduint la representativitat social dels òrgans de la CCMA (Consell Assessor de Continguts, Consell de govern) i del Consell de l'Audiovisual de Catalunya. El nou text respon a interessos partidistes que no beneficien el servei públic dels mitjans de comunicació de Catalunya.