dissabte, 4 d’agost del 2012

L'ERO de Canal 9

PwC RECONEIX QUE LA DIRECCIÓ DE RTVV LI VA DONAR TOTES LES DIRECTRIUS PER A QUE EL SEU INFORME APOSTARA PER L’ERO I L’EXTERNALITZACIÓ


L’informe encarregat per la direcció de López Jaraba a Pricewaterhouse-Coopers el 2010 va nàixer amb l’objectiu marcat de justificar l’acomiadament de treballadors i obrir les portes a la contractació de productores privades per a substituir-los.


Segons han revelat els responsables de PwC que han assistit hui a la reunió de l’ERO, ells es van limitar a seguir unes premisses que els havia marcat l’empresa i que tenien com a objectiu l’externalització de la major part de la producció, a pesar que eixe no era l’objectiu que revelava el plec de condicions públic. Açò contradiu l’argument utilitzat durant molts mesos per l’empresa que assegurava que actuaria sempre segons els criteris professionals que li marcara PwC.

Els representants del Comité d’Empresa els han fet entrar en moltes contradiccions sobre el moment en que es va el·laborar l’informe. Tot indica que, López Jaraba , que va aterrar a TVV com a director del Nou24, ja pretenia fusionar-lo amb Nou2 i tancar-ne un dels dos el 2010, quan el canal informatiu només portava un any i mig de funcionament. Per a nosaltres, açò és molt greu perquè demostra que els directius no han buscat mai un pla de viabilitat de l’empresa sinó el comiat de moltíssims treballadors.

Durant les 10 hores que ha durat la reunió de hui, els representants de PWC han assegurat que només han obtingut informació per part de l’empresa i no han qüestionat ni comprovat la seua veracitat.

El comitè d’empresa ha evidenciat amb les seues preguntes els arguments inconsistents de l’informe PwC dirigit sota les premises de la direcció de RTVV. Els redactors de l’informe tampoc han sabut respondre a qüestions com ara quin serà el cost de traslladar la ràdio a Burjassot o quants treballadors quedaran en cadascuna de les delegacions i centres de producció de RTVV. D’igual forma, PWC ha admès també que no han fet cap estudi comparatiu entre el cost d’externalització i el de la producció pròpia.

No s’ha tornat a contestar quins són els diners que el Consell destinarà al contracte- programa, una dada bàsica per a dissenyar el futur de l’empresa. Hem exigit que es paralitze fins que no se sàpiga la xifra contemplada en el futur contracte- programa.

La conclusió que hem arribat hui és que si l’empresa no modifica l’actitud mantinguda fins ara qualsevol acord està molt lluny.


Secció Sindical CCOO-RTVV
2 d'agots de 2012