divendres, 3 d’agost del 2012

"Una filtración destapa un informe de un ERE en TV-3 y Catalunya Ràdio"


Avui divendres el País ha publicat aquesta informació que cueja des de dimecres 1 d'agost a la tarda en que es va enviar de forma estranya un mail suposadament emès des del correu del president del Consell de la CCMA i enviat a una relació d'adreces de bústies col·lectives de l'outlook intern de la CCMA. La direcció diu que ha denunciat formalment una violació del correu del B. Duart.


En el correu s'hi adjuntaven els fitxers amb les dades personals i salarials de tota la plantilla i amb els càlculs d'indemnització pel supòsit d'acomiadaments segons l'actual reforma laboral (20 dies per any amb un màxim d'una anualitat).

En les dades filtrades es constaten les desproporcions salarials d'una política de retribucions individualitzada i allunyada del conveni col·lectiu que a més fa molt de mal a l'empresa en un moment d'atacs constants contra el sector públic.

La filtració ha provocat una gran alarma entre la plantilla, com és lògic, i ha desemmascarat a la direcció que no fa ni una setmana negava rotundament davant els comitès d'empresa que el consell de govern estigués treballant en cap ERO.

Aquest dijous 2 d'agost, en una assemblea convocada pel Comitè, els treballadors hem manifestat la nostra indignació per les amenaces d'acomiadaments i hem retret a la direcció que durant anys ens hagi negat la transparència en la informació salarial dels càrrecs designats per la direcció i que ara, de forma sospitosa i inapropiada s'han filtrat en correus intercanviats entre les més altes instàncies de la CCMA.

Divendres 3 d'agost els comitès d'empresa ens reunim amb la direcció i els hi reiterarem el nostre rebuig contundent a les intencions d'acomiadar plantilla i exigirem d'una vegada per totes que es faci la feina d'adequar els salaris del personal de designació directa a la realitat de l'austeritat que ens imposen al personal de conveni.

Sant Joan Despí, 3 d'agost de 2012