diumenge, 24 de febrer del 2013

Comissió de Control CCMA, 22 febrer 2013. VÍDEO

 
Nota enviada als membres de la Comissió de control de la CCMA, al Consell de Govern i a la Direcció:

Benvolguts i benvolgudes,

En relació a alguns temes tractats en la Comissió de Control de la CCMA, d’ahir divendres 22 de febrer, volem puntualitzar el següent:


1- La informació proporcionada pel Sr. Brauli Duart sobre el suposat estalvi de 12,4 milions d’euros per la supressió de canals de Televisió de Catalunya, posada en pràctica el mes d’octubre de 2012, es correspon amb la previsió feta pública als mitjans de comunicació per la Direcció de la CCMA, el mes de setembre del mateix any, però en absolut amb les xifres reals. La reducció de costos del transport de la senyal ha estat de 1,9M€, que inclou la suspensió d’emissions via satèl·lit del canal TVC Internacional. La resta de l’estalvi, que es derivava de la reducció de les compres de producció aliena, ha estat, durant tot l’any 2012, de 3,2M€ per sota de lo pressupostat, en termes globals, ja que inclou la reducció en les compres de sèries i llargmetrages de ficció per TV3 i dels productes d’animació pel Canal Super3.

2- Reiterem la nostra inquietud pels encàrrecs fets a la consultora Price Waterhouse Cooper, més després de sentir l’afirmació del Director de la CCMA en el sentit de que: “l’elaboració del Pla de Viabilitat per part de PWC corre en paral·lel a la del Contracte programa”. Rebutgem que una consultora externa, amb interessos en el sector privat, que de manera recorrent aconsella la privatització i externalització dels serveis públics en tots el sectors de l’economia i que ha posat en evidència la seva incapacitat per valorar en termes de rendibilitat social el paper d’aquest serveis, sigui la inspiradora de la proposta de Contracte programa de la Direcció de la CCMA i demanem a la Direcció que revoqui l’encàrrec.

3- Sobre la ignorància al·legada pel Sr. Brauli Duart en relació a si en la comissió bilateral entre CiU i ERC, el partit del Govern ha plantejat un Expedient de Regulació d’Ocupació com a via per resoldre els problemes econòmics de la CCMA, creiem que els diputats i diputades estan en millor situació que nosaltres per valorar la versemblança d’aquesta manifestació i les informacions en el sentit que el Sr. Duart ha assistit a les reunions d’aquesta comissió. En tot cas, volem subratllar que el dèficit de TVC és inferior al 1% del seu pressupost i que hi ha múltiples mesures possibles i racionals per resoldre aquest dèficit.

4- Finalment, reiterar que el nostre sindicat ha proposat fixar un topall salarial de 72.000€ anuals bruts per tots els treballadors de TV3 i de la CCMA, el que suposa un estalvi de 1,5M€ en el capítol de despeses de personal i que ha fet pública aquesta proposta en diferents comunicats així com a través de comunicacions directes al Consell de Govern de la CCMA. Confiem en que la Direcció ho accepti en el marc de la negociació del Conveni Col·lectiu que començarà aquest mes de febrer.

Acabem, agraint als diputats i diputades el seu interès pel futur de les empreses de la CCMA, molt particularment als qui han expressat la seva solidaritat amb els treballadors d’aquestes empreses en moments com els actuals.

Molt cordialment,
Secció Sindical de CC.OO. de Televisió de Catalunya