dijous, 2 de maig del 2013

La contracampanya


Dimecres primer de maig, el diari "El País" va publicar un article titulat "La CCMA ultima el despido de 500 empleados de TV3 y Catalunya Ràdio".  Llegint atentament no es troba cap informació nova; res que no sabéssim ja. A més reprodueix la falsedat d'un salari promig a TV3 de 69 mil euros, copiant el que deia la Vanguàrdia en les seves campanyes contra la televisió pública de fa més d'un any.
L'article no menciona que Price Waterhouse porta mesos treballant sobre "plans de viabilitat" de la CCMA ni que la Direcció agita l'amenaça de l'ERO, des de fa més d'un any, amb filtracions deliberades, cada vegada que posa sobre la taula la seva pretensió d'aplicar una retallada salvatge a les condicions de treball, ja sigui dient que vol "un nou marc laboral" com plantejant una equiparació de les condicions salarials als treballadors d'altres serveis públics.


Aquesta direcció no vol negociar sinó sotmetre per la por. 

En les darreres setmanes, tan Brauli Duart com Francesc Homs han multiplicat els seus contactes polítics, intentant obtenir el suport d'altres partits per a un hipotètic ERO a la CCMA, sense cap resultat. El mateix han fet amb els mitjans de comunicació amb un resultat poc satisfactori a pesar d'aquestes recents publicacions. No tenen ni el suport de l'opinió pública, ni els suports polítics (a banda de l'habitual aplaudiment  entusiasta del PP quan es tracta de privatitzar serveis públics i ofegar els instruments culturals de Catalunya).

Tampoc tenen el suport necesari per l'aprovació de l'avantprojecte de pressupostos de la CCMA, que implica una retallada radical dels recursos financers de TV3 i Catalunya Ràdio, ni pels pressupostos generals, que engloben els de la Corporació i que ha de debatre el Parlament el mes de juny. 


VOLEM MANTENIR EL LLOC DE TREBALL, VOLEM EL NOSTRE CONVENI 

L'amenaça de l'ERO és real, però no és en absolut inevitable. Hem de  seguir amb la mobilització que els treballadors estem protagonitzant aquests mesos és la millor manera d'allunyar les males intencions de la direcció i del govern

Tothom a recollir signatures, ja en portem quasi 40.000.
Tothom a ajudar per la festa reivindicativa en defensa de TV3 el 12 de maig