divendres, 13 de setembre del 2013

AVUI MARXEN COMPANYS


Avui marxen els primers companys i companyes inclosos en el PAC (ERO). Volem fer un homenatge als qui han contribuït a fer de TV3 una realitat i que han estat treballant pel futur, als qui no s’ha resignat i han lluitat i lluiten pel futur. Els hi desitgem el millor i els agraïm aquest anys de feina que hem compartit.
Resulta indignant que s’organitzin xerrades a l’Auditori per que La Caixa “vengui” els seus plans de pensions als treballadors acomiadats i sembla un sarcasme que Brauli Duart enviï cartes d’agraïment a la plantilla quan està executant acomiadaments.

El mes de juny la direcció de la CCMA va suspendre les negociacions de conveni i va presentar un Procediment d’Acomiadament Col·lectiu amb la pretensió de reduir i eliminar la capacitat productiva de la televisió pública. La mobilització i la pressió política han frustrat de moment les intencions d’uns directius que han protagonitzat el pitjor episodi de la història de TV3.

El futur: el projecte de contracte programa està en mans del Govern. És un esborrany elaborat per la mateixa direcció que comptava amb haver restat plantilla i producció pròpia i que projectava obrir la porta a les externalitzacions. Per tant, hem de seguir lluitant per què el Contracte Programa, tal i com està dissenyat ara, no defineixi el futur.

El Conveni: amb uns pressupostos de la Generalitat prorrogats ja no podem continuar parlant de l’avantprojecte presentat per Brauli Duart el mes de març. És irreal i respon a les intencions de fer un ERO, de retallar massa salarial  i d’externalitzar producció.
L’aplicació dels acomiadaments representarà més de 8 milions d’euros d’estalvi per cada any des de 2013 a 2016. Les retallades imposades del 7,5%, més el RAV, 5%, continuen i la direcció, en canvi, no s’ha aplicat l’austeritat salarial requerida i mantenen sous per sobre dels 80 i dels 100 mil euros. No tenen credibilitat.

La Direcció: és indispensable la renovació immediata del Consell de Govern i retornar la Llei de la CCMA al Parlament per desfer la contrareforma pactada entre CIU i el PP l’any passat i recuperar pluralitat i millorar els mecanismes de participació dels treballadors i de la societat en general en els mitjans públics. Cal canviar aquesta direcció sense credibilitat que no respon a les necessitats actuals dels mitjans públics ni a les expectatives de transformació de la societat catalana.