dimarts, 3 de setembre del 2013

LA LLUITA HA DE CONTINUAR


Si del que es tractava era d’incentivar jubilacions anticipades i baixes voluntàries, per què la Direcció ens ha amenaçat durant un any amb un possible ERO, i el mes de juny va presentar el PAC? La resposta és clara: no era aquest el seu objectiu sinó iniciar un procés de desballestament de la producció interna de TV3. De moment han fracassat.

HEM PARAT EL COP
L'objectiu de la Direcció era deixar sota mínims la producció interna: els equips de programes eren els més afectats, també els serveis informatius, i la reducció dels recursos d’explotació i dels serveis artístics, que ja havien patit la sangria dels acomiadaments de temporals, preservava allò indispensable per “donar servei” a productores que no disposessin d’aquests recursos.

Diferents factors han contribuït a fer recular la Direcció, el principal dels quals ha estat la mobilització dels treballadors. La dinàmica assembleària i l’activisme de les comissions han estat el factor essencial per sostenir durant mesos un rosari de mobilitzacions i per revertir les campanyes de desprestigi de la Direcció presentant els treballadors de TV3 davant la societat catalana com a uns privilegiats i uns insolidaris. Aquesta capacitat de mobilització ha pressionat als partits polítics que donen suport al Govern i ha fet possible trobar una sortida a la situació.
Tanmateix és molt ingrat veure marxar a companys i companyes dels qui la Direcció hauria d'aprendre molt de com fer televisió i del que significa un compromís professional amb l'empresa.

L’ENEMIC A CASA
L’actual Direcció és aquí per desmuntar el model d’empresa. Ha fracassat en aquest primer intent però no desistirà en el seu objectiu. Aquesta no és la Direcció que TV3 mereix i necessita.
Han de plegar: Duart, Sallent, Farré... Que marxin!
La Direcció ha perdut la confiança de la plantilla tot i trobar la complicitat d’alguns comandaments que hi han col·laborat, ja sigui elaborant llistes o assenyalant programes a tancar o retallar. Aquests també s’han col·locat a l’altra costat de la ratlla: contra els treballadors i el model de servei públic de l’empresa. No fóra bo oblidar-ho.

LA LLUITA HA DE CONTINUAR
Què passarà amb els programes assenyalats pel PAC i amb la producció interna en general? Que passarà amb departament de Comercial? Tenim al davant la negociació del Conveni i no s’ha d’acceptar la pèrdua d’un marc laboral regulat i d’unes condicions de treball dignes i justament remunerades. També tenim sobre la taula un projecte de Contracte Programa, aprovat per l’actual Consell de Govern, on es contempla la fusió de TV3 i Catalunya Ràdio a curt termini i en el que clarament es posen les bases per un canvi de model d’empresa i en el que s'obren les portes a l'externalització de la major part de la producció interna.

Hem parat el primer cop però les amenaces no s'han acabat. La lluita ha de continuar.