dilluns, 19 de maig del 2014

QUI HA REDUÏT I SUPRIMIT CANALS A TV3?

El novembre de 2011, el Conseller de Presidència Francesc Homs, anunciava en una compareixença al Parlament la supressió de canals de TV3 i altres dràstiques mesures de reducció pressupostària. El govern de CIU donava resposta als compromisos amb el PP sobre TV3, pel pacte de la legislatura.

L’any 2012, amb Brauli Duart ja al capdavant de la CCMA, es va executar la reducció de canals de televisió i d’emissores de ràdio (3XL, fusió 33 i Súper 3, ICat..) i es va començar a empetitir l’espai català de comunicació per complaure les exigències del PP.  El que vam descobrir més endavant, és que la mesura tampoc no va representar un estalvi real atès que continuàvem pagant 3 milions d’euros de manteniment a Abertis. Actualment al MUX2 s’emet l’HD i es fa l’emissió a les Illes, tot i que IB3 no assumeix el cost de la reciprocitat.

Ara, en un context polític diferent a Catalunya, el Conseller Homs compareix secundat pels seus alts càrrecs de comunicació, per alertar que el govern del PP està preparant un reial decret que permetria retirar un dels múltiplex de la CCMA per fer efectiva la redistribució de l’espai radioelèctric abans de gener de 2015.  Cal que el Ministerio de Industria ens garanteixi un altre múltiplex en substitució del que es retiraria.

A hores d’ara, la direcció i també el govern, declaren que el segon múltiplex és irrenunciable i que cal mantenir-lo. Segons el director de TV3, Eugeni Sallent, no es contemplen de moment les solucions alternatives que s’havien pensat anteriorment sobre la redistribució de canals, com per exemple compartir un múltiplex per l’HD amb altres televisions públiques.

No oblidem que la reducció i supressió de canals i emissores de la CCMA ha estat la política de l’actual direcció i del govern pels seus pactes amb el PP.

Necessitem els dos múltiplex per poder difondre una bona oferta de programes en català per a tots els públics, en un espai audiovisual, el de la TDT, cada cop més degradat pels continguts de poca qualitat.


#TV3NoEsToca