dilluns, 20 d’abril del 2015

DUART HA D’ELIMINAR EL RAV


En el referèndum dels dies 16 i 17 d’abril, els treballadors de TV3 han donat suport a la plataforma de conveni del comitè d’empresa i, per tant, a l’eliminació immediata del RAV i a la proposta del comitè de devolució a terminis dels diners descomptats. També s’ha aprovat el pla de mobilitzacions i la proposta de la comissió de cogestió.

Pel que fa a la retallada, la proposta  de la direcció de la CCMA consisteix en pactar un nou RAV a TVC per donar-li caràcter legal a la retallada del 5% i seguir mantenint una reducció de sou que el Tribunal Suprem ha declarat il·lícita des de gener de 2013, els imports de la qual ja ha retornat als treballadors de Catalunya Ràdio. El pla que proposen a TVC preveu la devolució de la retallada fins el 2022. Ens volen tornar a enganyar.

La responsabilitat del manteniment il·legal de la retallada del 5% des de gener de 2013 és d’aquesta direcció i de ningú més; els problemes pressupostaris derivats de l’acumulació d’aquest deute per salaris retinguts, també. La primera mesura raonable que ha de prendre Brauli Duart, és no incrementar més aquest deute. Això vol dir començar per ELIMINAR EL RAV DE LES NÒMINES. La direcció es nega, manté una retallada salarial il·legal i bloqueja qualsevol acord de conveni.

En el comunicat emès per la direcció com a resposta al referèndum de la setmana passada, diu que la proposta del comitè significa incrementar en 41 milions la despesa de sous i salaris fins a 2018. Tornen a manipular les xifres segons els seus interessos: ja ho han fet, anteriorment, en els capítols de despeses de personal i d’ingressos publicitaris per justificar el PAC i la privatització de Comercial, respectivament.

Les nostres xifres són aquestes: el 5% de descompte del RAV representen uns 5 milions d’euros l’any. La reducció en despeses de personal per efectes del PAC, l’eliminació de contractes temporals i la no substitució de les baixes és de 42,8 milions d’euros fins a l’any 2017 (10,4 milions aquest any 2015) i la consolidació a partir de 2017 d’una rebaixa de 15,5 milions d’euros per any.


Un cop més, la direcció de la CCMA ens porta al conflicte i caldrà posar en marxa el pla de mobilitzacions aprovat en el referèndum per eliminar el RAV i aconseguir un conveni que recuperi els nostres drets laborals. Començarem divendres 24 d’abril al Parlament, on serem presents durant la compareixença de Brauli Duart a la comissió de control de la CCMA.