dilluns, 13 d’abril del 2015

UN ANY I 4 MESOS SENSE CONVENI I 4 ANYS DE RAV


Fa un any i quatre mesos que a TVC i Cat Ràdio estem sense conveni. La negociació per a la reedició del conveni perdut no prospera perquè la direcció no accepta la retirada del RAV del 5% que és una condició indispensable per a qualsevol acord.
Ara, la reclamació de la retirada immediata del RAV i l’exigència de recuperació del conveni s’ajunten a l’inici de la negociació d’un conveni plurianual que marcarà la restitució dels nostres drets laborals i salarials, el manteniment de la plantilla, la revitalització de la producció interna i l’equiparació salarial i de condicions de treball de tots els treballadors de la corporació.

Si això ve emmarcat en un contracte-programa que doni garanties d’un finançament suficient i estable, molt millor. Però sembla que la situació política no és gaire favorable.

El Comitè de TVC ha fet una proposta molt raonable per a la devolució del RAV a terminis, per contra la direcció ens planteja un nou RAV i l’allargament de la devolució fins al 2022. Proven deixar passar l'any, i les diferents convocatòries electorals, per a no encarar la resolució del problema que han creat i tramen estratègies jurídiques per ajornar tant com puguin una nova sentència que obligui a fer a TV3 el mateix que a Catalunya Ràdio. Una actitud força irresponsable per part de la direcció i que deixaria hipoteques de futur a la CCMA.

Per tant, correspon emprendre un calendari de mobilitzacions per convèncer la direcció i el govern que les nostres reivindicacions són urgents. La setmana que ve, els dies 16 i 17 d’abril es farà una votació en referèndum per aprovar un calendari de mobilitzacions i una plataforma per a un conveni plurianual, que el comitè donarà a conèixer dilluns 13.

Els eixos de la plataforma són: un conveni sense RAV, recuperació del salari perdut, equiparació de tots els treballadors de la CCMA al conveni de referència de TVC, desbloqueig de la contractació laboral lligada al manteniment de la producció interna, recuperació de les condicions horàries, limitació de la distribució irregular de la jornada, i l’establiment d’un consell professional de programes, entre altres punts.
El pla de mobilitzacions l’estem debatent en el si del Comitè i inclourà accions i aturades de diversa durada durant les setmanes de la campanya electoral de maig.

Des de CCOO us animem a participar activament en les Assemblees que convocarà el Comitè i en el referèndum dels dies 16 i 17.

Coincidint amb el referèndum del Comitè, els companys de la comissió de treballadors per la cogestió també posaran a votació les seves propostes.