dissabte, 2 d’abril del 2016

#NOEMPRESONIS EL MEU COMPANY

Els Comitès d’empresa de TV3 i Cat Ràdio, els Consells professionals, els sindicats, i l’Assemblea de treballadors reclamem al Consell de Govern de la CCMA i al seu president, Brauli Duart, que retiri la demanda de 7 anys de presó contra el treballador de TV3 suposadament relacionat amb la filtració de 2012 dels sous de la plantilla i de  l’ERO.
La primera resposta de Brauli Duart ha sigut negativa. Una de les excuses que ha posat en una nota interna a la plantilla per mantenir la demanda és que el procediment ja està en mans de la Justícia i no s’hi pot fer res. No és així. 

La CCMA pot perfectament retirar la demanda atès que Fiscalia i Jutjat no actuen d’ofici en un delicte que només és perseguible a instància de part.

A hores d’ara, 4 anys després de la filtració, que revelava dades certes i els plans per a un ERO que es va materialitzar l’any 2013, poc importa que es tractés d’una acció accidental, deliberada o  que  formés part d’una estratègia de desgast de la plantilla promoguda pels responsables de l'ERO que va acabar amb més de 300 acomiadats.  En canvi, el que sí que importa molt són les conseqüències irreparables per a la vida del nostre company amenaçat amb 7 anys de presó.

VOLEM OBLIDAR L'ERA DUART

A TV3 i Cat Ràdio hem de passar pàgina dels 4 anys passats.  Cal començar una nova etapa, amb una CCMA desgovernamentalitzada i amb una direcció oberta al diàleg, i capaç de fer front als reptes de futur.


Reclamem un ampli acord parlamentari per a la democratització dels Mitjans públics: s’ha de reformar la llei de la CCMA per a una corporació més plural i oberta al conjunt de la societat i també per deixar enrere una direcció  autoritària i amb dependència governamental.
  
Més informació sobre el cas de la filtració de 2012: