dimecres, 2 de març del 2016

LA CÚPULA D’INFORMATIUS DIRIGIRÀ TVC

Els nomenaments de nous directors de Catalunya Ràdio i de TV3 han estat fets un cop més sobre el criteri d’un repartiment de càrrecs entre els partits del govern que ocuparan “en cremallera” les direccions de ràdio i tele així com les respectives direccions d’informatius.
Els nomenaments coneguts són tots masculins, cap dona entre els nous directius. Jaume Peral i Sígfrid Gras, fins ara caps d’informatius accedeixen a la direcció de TVC. També destaca la creació de dos càrrecs nous vinculats directament amb el procés de confluència i unificació de redaccions d’informatius i Esports de la tele i de la ràdio. Christian Garcia coordinarà els departaments d’Esports de TVC i de Cat. Ràdio i Joan Trias serà el director del procés de confluència.
Aquests nomenaments mostren una preocupació  prioritària a la CCMA: el control dels informatius i el pla de confluència pel qual, volen seguir amb una inversió en obres de 2 milions d’euros en 2 anys. Una inversió que no es correspon amb moments d’inestabilitat pressupostària i que encaixa malament amb la proposta de reducció d’un 10% de l’assignació de recursos a programes que va fer la direcció al desembre.
Per la seva banda el nou cap d’informatius David Bassa té al davant el repte de contenir la pressió del govern sobre els informatius i obrir la programació informativa a les diferents veus del conjunt plural i divers de la societat catalana.

I EL CPA QUÈ?
Revifen les incerteses pel futur del Centre de Producció d’ Audiovisuals que queda fora de les qüestions prioritàries d’una direcció abocada als informatius. La producció pròpia de programes, en totes les línies de producció: entreteniment, ficció, documentals, nous formats, infantils i juvenils, culturals,.., requereix atenció i estímul.
Reclamem dels nous directius de TVC  un  compromís amb la producció interna i que la maquinària de producció de programes es posi a ple rendiment amb recursos humans i tècnics. Cal fer les inversions necessàries per a l’adaptació tecnològica dels estudis a  l’HD i revisar i racionalitzar la política  de lloguer  i inversió d’immobles de la CCMA.
En aquest context de falta de projecte i model per a la producció de programes és de la  màxima importància la iniciativa d’un grup de companys d’impulsar un Consell de Producció de Programes, i cal la implicació de tota la plantilla per tirar-lo endavant. Apostem per un Consell obert i integrador de tots els professionals i que serveixi per participar i conèixer els projectes estratègics i els objectius de producció.

Perquè ens importa la producció interna i el futur dels Mitjans Públics, reclamem:
-       Reforma de la llei de la CCMA per la desgovernamentalització de la direcció. Un Consell de Govern professional i lliure de sotmetiments partidistes

-       Contracte-programa per a l’estabilitat pressupostària. Manteniment de la plantilla i seguir en la línia de la recuperació de drets laborals

-       Manteniment de la capacitat productiva del CPA amb recursos humans i tècnics suficients

DIJOUS 3 de MARÇ, a les 15:30,

TOTHOM A L’ASSEMBLEA GENERAL