dimarts, 22 de desembre del 2015

L’Any que ve: producció pròpia, pressupost suficient i canvis a la corpo

2015 s’acaba sense RAV, amb el retorn fraccionat de la retallada i amb conveni. Però continuem sense contractació de treballadors per a substitucions i necessitats de producció, amb un pressupost prorrogat insuficient per a la CCMA i amb la direcció que va fer el PAC.

Contractació i Producció pròpia

La direcció de la Corporació ha ordenat als departaments i àrees de TVC que a mitjans de gener facin propostes per a una reducció del 10% de les hores assignades a cada producció. Al·leguen que aquesta mesura és per fer front a la falta de plantilla i al pressupost prorrogat.

Ho tornem a dir: No es pot reduir més el nombre de treballadors de programes i departaments i l’externalització no és una opció: regalar producció pròpia i serveis surt car, és irreversible i ens debilita.

Durant 2016 continuaran marxant companys per culpa del PAC i la pressió sobre la plantilla seguirà augmentant: s’ha d’obrir l’empresa a la contractació necessària de treballadors per mantenir la producció i allunyar les amenaces constants d’externalització i privatització.

Prressupost suficient i canvis a la Corpo 


La CCMA ha de tenir un pressupost pel 2016  amb una aportació suficient. Hem perdut anys sota la crisi laboral i econòmica, no podem continuar molt de temps amb la incertesa pressupostària i amb la pressió de la llei de dèficit zero. TV3 i Catalunya Ràdio necessitem un ampli acord parlamentari amb el màxim de consens possible per a un pressupost que doni a la Corporació l’estabilitat que necessita per recuperar el futur. I també reclamem un canvi a la Corporació per  acabar amb l’anomalia de la regovernamentalització de 2012 i per deixar enrere la direcció responsable del PAC polític que tants problemes està causant.