dijous, 21 de juliol del 2016

Reclamem canvis urgents a la CCMA / Noves contractacions fomentant la jubilació parcial i els contractes de relleu


La direcció de la CCMA està  atrinxerada

Els darrers mesos, hem vist a la direcció de la Corporació enfrontar-se a tothom.

D’una banda Duart i Llorach han exhibit la seva intransigència amb el manteniment de la petició de 7 anys de presó contra un treballador que finalment ha estat absolt per la jutgessa. Han estat incapaços d’escoltar les veus que els demanaven reflexió i humanitat i han sostingut i alimentat l'enfrontamentamb la plantilla arrossegant a la totalitat del Consell de Govern de la CCMA i, a més, no pensen assumir responsabilitats pels seus errors i la mala gestió del conflicte.

D’altra banda, Duart i Llorach, també han topat amb la direcció de Catalunya Ràdio per la confecció de la graella de programació i pels fitxatges de la pròxima temporada. En aquesta crisi han hagut d’intervenir els màxims dirigents polítics dels partits del govern.

Reclamem canvis urgents a la CCMA

La CCMA ha d’atendre els reptes de futur, i ho ha de fer amb una altra Direcció.
El Consell de la CCMA ha de canviar per engegar una nova etapa als mitjans públics. La llei del 2012 estableix que la meitat del Consell s’hauria d’haver renovat fa mesos. Hi ha d’haver persones dialogants al capdavant de la Corporació, capaces d’obrir els mitjans públics a tota la ciutadania, i d'assumirels reptes de futur ajornats per l’actual direcció: l’adaptació tecnològica a l’HD, el compromís d’un contracte programa plurianual amb pressupost suficient i que reculli les quotes pactades de producció interna.

Equiparació, consolidació de promocions i noves contractacions

S'han de resoldre qüestions laborals pendents com la consolidació de les promocions de llarga durada i la imposició dels contractes indefinits no fixos. També s'ha d'avançar en l'equiparació de condicions laborals dels companys de la ràdio i atendre urgentment la necessitat de noves contractacions de personal i facilitar l'accés a  noves generacions de treballadors. La contractació, igual que altres aspectes de les relacions laborals, està actualment controlada per l’Administració que ens sotmet a normes estrictes que frenen la incorporació de nous treballadors i que resten capacitat de producció a l'empresa.

A la CCMA, per mantenir la plantilla i el model de producció, s'ha de fer un pla per incorporar gent nova. En aquest sentit, hem de ser capaços de promoure mesures positives, com les jubilacions parcials voluntàries vinculades a contractes de relleu de nous treballadors.