dimarts, 21 de juny del 2016

Canvis a la programació d'Informatius i incertesa a Esports i als platós del CPA


Recentment la direcció d'Informatius ha informat de canvis importants en la graella de programació d'aquesta àrea.
El programa .Cat ja no es tornarà a emetre, al 324 s’està plantejant el futur del programa 324 Vespre que s'emet de 19h a 21h, i també de les rodes de notícies de les 6 del matí dels caps de setmana.
Aquests canvis inquieten els treballadors del canal perquè poden representar un retrocés en l’oferta del 324 en algunes franges horàries molt precàries en dotació de personal i recursos,  i perquè es tem que es deixi de banda el potencial del canal de notícies. La direcció de l'àrea d'informatius justifica els canvis de programació per criteris d'audiència, per falta de personal i també per les ordres de contenció pressupostària de la direcció de la CCMA i de la nova estructura de control de producció.

La desaparició del programa .Cat, a vegades qüestionat per la reiteració temàtica dels seus continguts, requereix un pla alternatiu per no perdre la línia de producció del debat setmanal d'actualitat que es va iniciar fa anys amb l"Àgora".  De moment s'està treballant en un nou format de programa d'entrevistes amb un nombre limitat de capítols que difícilment absorbirà els equips de redacció, producció i plató que fins ara  feien el .Cat.

A l’àrea d’ Esports estan molt pendents de les negociacions sobre els drets esportius. La nova direcció està repensant el canal temàtic i la continuïtat d’alguns programes.

D’altra banda la necessària inversió per adaptar el plató 1 del CPA  a l’HD haurà d’esperar fins a 2017.

La temporada que ve començarà amb poca empenta per a la producció interna. Es reduirà  l'activitat als platós del CPA per la desaparició del programa d'entreteniment de prime time dels dissabtes atès que en l’últim trimestre d'aquest any no hi haurà més programes de “Còmics” ni “OH Happy Day”. També  de cara a la nova temporada es revisarà el format del “Tria33”.

Mentrestant l’associació de productors PROA insisteix públicament a demanar reducció de la plantilla de TVC i reclama entrar en la gestió de la producció de la CCMA.

En aquest context de pressupost insuficient, de pèrdua constant de plantilla, de reducció de producció i pressions externes d’un sector privat molt agressiu, els treballadors dels mitjans públics reclamem als grups polítics un pressupost i plantilla suficients i un contracte programa plurianual que ens permeti encarar el futur amb estabilitat.