dilluns, 13 de juny del 2016

RECUPERACIÓ DE LA PAGA DE 2012


Des de 2010 CCOO ens hem oposat a les retallades  i hem impulsat la lluita, primer pel manteniment i després per la recuperació dels drets laborals i salarials, tant a la CCMA com dins de la Plataforma Sindical Unitària del Sector Públic i en la Mesa General de la Funció Pública. Dels acords en aquestes instàncies en depèn la recuperació de drets a les empreses públiques com la CCMA.

El Govern de la Generalitat va ser capdavanter en la retallada (pagues de 2012, 13 i 14, derogació de drets socials dels convenis, bloqueig de la contractació, ampliació de la jornada de treball) i ha estat l’últim de la fila en la recuperació dels drets retallats.
Enguany, el Parlament va aprovar una resolució per recuperar el marc de condicions laborals anteriors a 2012. El compromís del Govern per complir la resolució parlamentària aprovada el gener passat, s'ha traduït en l’acord de 09/06/2016  a la Mesa General de la Funció Pública:

Abonar el 75’96% pendent de la paga de 2012 de la següent manera:

Octubre 2016
20.32%
Març 2017
35.32%
Març 2018
20.32%

(A la CCMA estem pendents, a més, del recurs al Suprem presentat per la direcció sobre la sentència de l’Audiència Nacional que va reconèixer el nostre dret a percebre el 41% de la paga de 2012 per aplicació il•lícita de la retroactivitat.)

Seguir negociant a la Mesa General i a les Meses Sectorials la recuperació  de la resta de temes següents:

Calendari per recuperar les pagues de 2013 i 2014
Oferta d’ocupació i reducció de la temporalitat
Fons d’Acció Social
Nous supòsits per assolir el 100% per IT
Borses de treball per l’accés a la Funció Pública


Un dels aspectes destacats pendents és tornar a la jornada de 35 hores que pel sector públic del País Basc i d' Andalusia ja s'han pactat.

Ara cal que la Direcció de la Corporació compleixi aquests acords amb la mateixa celeritat i escrupolosa eficiència que ha mostrat amb les retallades. 

Aprofitem per recordar al Govern que la nova línia d'actuació s’ha de reflectir també amb un canvi a la llei de la CCMA i a la direcció de la Corporació, que sembla l’últim reducte bunqueritzat d'etapes passades, com es demostra en l'actual i insòlit conflicte laboral per la demanda de 7 anys de presó contra un treballador suposadament relacionat amb la filtració de 2012 dels sous de la plantilla i dels càlculs per fer l'ERO.