divendres, 20 de juliol del 2018

EL GOVERN ATURA ELS ACORDS AMB ELS TREBALLADORS I TREBALLADORES DEL SECTOR PÚBLIC DE CATALUNYA

La reunió de la Mesa del Sector Públic de Catalunya ha estat molt decebedora pels treballadors públics de Catalunya. El Conseller d’Administració Pública Jordi Puigneró ha posat condicions als acords existents amb els sindicats i ha dit que els increments del 2018 i el 100% del complement de les baixes no s’aplicaran fins que el Govern de la Generalitat faci un decret llei a partir del setembre. Els treballadors del sector públic de Catalunya no ens mereixem aquest tracte, l’endarreriment és injustificable i decebedor, atès que els pressupostos generals de l’Estat aprovats a primers de juliol ja incorporaven els acords de salari i IT així com la devolució del 10% de la paga del 2013 que ara es vol regatejar i que els sindicats han exigit que es concreti..

Això vol dir que aquest mes de juliol els treballadors i treballadores del sector públic de Catalunya no tindrem els increments salarials pactats pel 2018 ni el complement al 100% de les baixes. Sí que els tindran a Balears, País Valencià, Andalusia i Galícia, entre altres Administracions públiques que cobraran ja en la nòmina de juliol, l’1,50%, retroactiu des de gener i un 0,25% a partir de juliol.

En relació al retorn a les 35 hores a TV3, no hi ha excusa: els acords per a l’ocupació entre sindicats i Govern de l’Estat diuen molt clar que es pot pactar en conveni una jornada diferent de les 37 hores i mitja. En el nostre cas la jornada de 35 hores ja està establerta en conveni i el que reclamem a la direcció és que s’apliqui ja el conveni tal com el vam acordar. Empreses públiques com RTVA-Canal Sur, i RTVE, ja estan fent les 35 hores.