dimecres, 25 de juliol del 2018

AQUESTA TARDOR, ELECCIONS SINDICALS


A finals d’octubre, se celebraran les eleccions sindicals. El Comitè votat el 2014, amb una majoria de la llista de CCOO, va mantenir la resistència que havia emprès amb decisió la plantilla de TV3 i Catalunya Ràdio i tots junts vam aturar les noves retallades que pretenia la direcció de la Corporació.

L’estiu del 2015 el Comitè va saber aprofitar la sentència del RAV per recuperar el conveni que ens havia suspès Brauli Duart. Aquest conveni ha tingut moltes virtuts: la recuperació a terminis de la retallada del RAV, l’equiparació i incorporació al conveni de TV3 dels companys de les tecnològiques; l’acord per a les promocions de llarga durada, més de 200 persones han consolidat la seva promoció; i també les bases per a la conversió en fixos dels indefinits no fixos que començarà el pròxim setembre. El Comitè ho va deixar tot a punt en el nou conveni per recuperar els drets que ens van retallar, per això ara reclamem les 35 hores, el 100% del complement per baixa i els increments del 2018 que de moment, lamentablement, el govern ha bloquejat per a tots els treballadors del sector públic de Catalunya.

El futur Comitè haurà d’entomar els nous temes que sorgeixin amb decisió i empenta. Ara que s’ha començat a obrir la contractació temporal després d’anys de restriccions, s’ha de regular i fer més transparent la selecció i contractació de nous treballadors i treballadores, que són el futur i la garantia pel manteniment de la producció pels pròxims anys. Correspondrà al pròxim Comitè negociar el nou conveni col·lectiu que consolidi la recuperació dels drets laborals, del poder adquisitiu dels salaris, i que incorpori un pla de renovació de la plantilla amb jubilacions parcials voluntàries i contractes de relleu.

S’haurà de continuar insistint en la necessitat de la reforma de la llei de la CCMA per fer uns mitjans públics més plurals i deixar enrere la llarga etapa Duart. Els darrers anys, la política ha situat TV3 i Catalunya Ràdio al centre de la polèmica i hem passat moments molt durs i perillosos sota molta pressió i fins i tot amb amenaces de tancament. Hem d’aconseguir preservar els mitjans públics de les batalles entre partits i reforçar uns mitjans oberts al conjunt de la ciutadania. Hem de convèncer als responsables polítics que la Corporació necessita un pressupost plurianual, suficient i estable per complir amb l’encàrrec de servei públic i d’impuls del sector audiovisual de Catalunya.

Per tot això, CCOO de TV3 ens preparem per construir amb tothom que hi vulgui participar un programa electoral i una llista de representants al Comitè d’Empresa per seguir avançant i guanyar junts el futur.