divendres, 14 de setembre del 2018

AQUESTA TARDOR, LES 35 HORES!

Comença la nova temporada i seguim sense que la direcció de la CCMA, ni el govern de la Generalitat, compleixin els compromisos signats amb els sindicats del sector públic.

Reiterem novament que segons aquests acords, els treballadors tenim dret a:

Recuperació de les 35 hores setmanals que tenim signades en Conveni i ens van ampliar forçosament per la llei de Pressupostos de 2012. De fet l'endemà que els acords es van publicar al BOE, a RTVE ja van començar a recuperar les 35 hores.

Cobrament del 100% del sou en tots els supòsits de baixa mèdica des del primer dia

Increment de sou de l’1,5% per tots els conceptes, retroactiu des de 1.1.2018 i un 0,25% addicional des de l'1-7-2018

A més, els mateixos acords també obren la porta a establir a les empreses públiques plans de jubilació parcial i contractes de relleu. 

La resposta de la direcció a les reiterades peticions del Comitè d’Empresa sobre les 35 hores, l'IT i els increments del 2018, es remeten a la decisió del govern de la Generalitat que encara no s’ha produït. Mentrestant, el sector públic estatal i el de la resta de les autonomies ja apliquen els acords com correspon.

El dia 18 de setembre hi haurà una nova reunió de la Mesa del sector públic en la que confiem que es desbloquegi la resistència del conseller Puigneró a aplicar els acords pels treballadors públics de Catalunya. També RH ha convocat al Comitè en les pròximes setmanes per tractar sobre les 35 hores. Advertim a la direcció que no desistirem del que vam acordar: retorn a les 35 hores quan desaparegui l'impediment legal i ja ha arribat el moment. Per tant, si és necessari, plantejarem accions per recuperar el que vam pactar en conveni.
No oblidem que aquesta direcció va ser molt diligent en l’aplicació de les retallades i encara va posar-hi cullerades de collita pròpia.