dimarts, 14 de juny del 2022

 Aquesta tardor, Eleccions Sindicals

 

S’acaba una etapa de quatre anys des de les últimes eleccions i aquesta tardor votarem per renovar el Comitè d’empresa.

 

Balanç positiu, reptes assolits: Han sigut quatre anys intensos amb CCOO al capdavant del Comitè d’empresa i amb moltes coses aconseguides que valorem molt: la recuperació del RAV 2011-2012, la devolució de la paga retallada el 2014, el retorn definitiu a la jornada de 35 hores, l’acord de Teletreball que semblava tan llunyà abans de la pandèmia, el compromís d’estabilització de 140 contractes Indefinits no fixos, la posada en marxa de les jubilacions parcials amb contractes de relleu i, després de més de 10 anys de paràlisi de contractació, l’arrencada de múltiples concursos de selecció per poder cobrir les vacants i fomentar la promoció interna i el relleu generacional amb noves contractacions.

 

La gent de CCOO de TV3 i de la CCMA estem orgullosos d’aquest balanç  i ens comprometem a continuar treballant amb energia renovada pels drets dels treballadors i treballadores i per fer uns mitjans públics forts, de qualitat i oberts a tota la ciutadania.

 

Els reptes de futur:  Tot i la recuperació de les retallades i els increments salarials anuals, la inflació i la pujada de preus generalitzada estan provocant la pèrdua de poder adquisitiu dels salaris. A partir d’ara, un objectiu sindical principal és la recuperació salarial.

El nou Comitè també haurà d’estar preparat i a punt per a una nova etapa amb noves formes de treball, nova direcció i nous objectius que s’hauran d’emprendre amb la participació de tothom i amb garanties de manteniment dels drets aconseguits i recuperats durant anys amb molt d’esforç de la plantilla.

 

El Vot electrònic: Per a facilitar la participació de tothom, CCOO hem proposat als altres sindicats que les eleccions sindicals es puguin fer amb vot telemàtic. Confiem que tots siguin favorables a aquesta modalitat de votació perquè és indispensable l’acord unànime de totes les candidatures que es presentin a les eleccions.

 

Eleccions a les Delegacions: Durant molts anys hem fet les eleccions amb un cens únic que incorporava les delegacions de Catalunya. Aquesta vegada, segons va advertir el Departament de Treball, s’hauran de promoure eleccions als centres de treball de TV3 de Tarragona, Lleida i Girona perquè elegeixin directament les persones que els representaran, de la mateixa manera que la Delegació de Madrid té un delegat sindical propi i les delegacions territorials de Catalunya Ràdio també escullen els seus representants. 

 Aquesta tardor,  tornem a votar