dijous, 26 de novembre del 2009

Portal de notícies de la CCMA, cinc empreses i tres convenis

La redacció del Portal de notícies de la CCMA, que fins ara treballava a les instal·lacions de Catalunya Ràdio, s'ha traslladat al CEI.
Suposa, sens dubte, un pas cap a la integració amb els serveis informatius de TVC d'una nova plataforma de difusió de la informació a través d'Internet, amb expectatives de creixement futur. L'equip de treball es compon de 22 persones, algunes de les quals sortiran de l'actual redacció del Telenotícies o del 3/24, també hi ha treballadors de CR i de la CCMA però la gran majoria provenen d’Interactiva. Incomprensiblement, l'equip també inclou un dissenyador gràfic que està contractat per Lavínia. Ens trobem doncs amb un equip de treball format per treballadors de cinc empreses diferents, amb tres convenis ( el de TVC-CCMA, el de CR i el d'Interactiva) i retribucions salarials diferents.
No es pot admetre l'establiment de dobles o triples escales salarials per les mateixes feines als informatius que, d'altra banda, ja viuen des de fa temps una situació similar amb els treballadors aportats per la productora d'en Josep Cuní als equips dels “Matins”. Tant els drets laborals com els professionals han de ser comuns a tots.

Una vegada més, amb aquesta decisió de la direcció de la Corporació, es posa de manifest que és imprescindible articular les competències del Comitè Interempreses de la CCMA,  per respondre a les problemàtiques, cada dia més habituals, que afecten treballadors d’empreses diferents.

Interactiva va signar el 2008 el seu propi Conveni -amb salaris més baixos per categories laborals similars a les de TVC-CCMA- que va recollir la tendència a igualar-se progressivament al conveni de CR, també amb sous inferiors i que ara està en negociació.