dijous, 3 de desembre del 2009

DESMENTIT A L'ERO



Aquesta setmana la secció de CCOO de la CCMA ha tingut una trobada amb la direcció general per aclarir què hi ha de cert en els rumors sobre una regulació de plantilla i en què consisteix el Pla de Viabilitat que en el projecte de pressupostos de la Generalitat, concretament en la disposició quinzena, condiciona una subvenció complementària de 20 milions d'euros a l’elaboració per part de la Direcció de l'esmentat Pla.

Pel que fa al rumor d’ ERO, la Direcció General va desmentir de nou que existís cap intenció de fer una regulació de plantilla a les empreses de la corporació i que, en cap moment, en cap instància oficial, s'havia parlat mai d'aquest tema.

Sobre el Pla de Viabilitat, la Directora General ha afirmat que no existeix aquest pla, i que els 20 milions ja estan incorporats als pressupostos del 2010. (Efectivament la subvenció pel 2010 és superior en 20 milions a la de l'any 2009 tot i que el pressupost global i la partida salarial disminueixen.) Es poden consultar les dades al nostre bloc: http://ccoo-tvc.blogspot.com).

Sobre les prejubilacions, es va informar que aviat es faran públiques les condicions, avançant-nos que, per les franges d'edat afecta unes 180 persones de tota la CCMA però que estimen que l'adscripció voluntària no excedirà les 120. També ens han dit que només volen cobrir 1 de cada cinc vacants que es generin per les jubilacions.CCOO no estem d’acord en què les vacants s’amortitzin, reduint així la plantilla i la capacitat de producció de l'empresa.

Altres temes sobre els que s’han demanat explicacions són la contractació externa de recursos pels informatius de les demarcacions territorials de Lleida, Tarragona i Girona, i per les corresponsalies de Brussel•les, Washington i París (a Washington per un servei d'ENG es paguen 120.000 dòlars anuals segons la informació publicada a la web de la CCMA). Se'ns ha respost que és el que s’ha fet sempre, només que ara es fa amb transparència. Efectivament, fa anys que tan a les delegacions i corresponsalies com per altres cobertures informatives, es donen a productores externes, i és veritat que els processos d’adjudicació dels serveis ara són més transparents, però opinem que fer-ho amb recursos externs provoca un sobrecost als serveis informatius.

No hem obtingut resposta sobre l’abús de la contractació mercantil de treballadors que haurien de tenir contractes laborals, (segons les nostres dades, només a Catalunya Ràdio hi ha 80 persones en aquesta situació).

També hem tractat del Portal de notícies i les diferències salarials entre els treballadors, provinents en la seva major part d'altres empreses de la CCMA, per les mateixes feines. La Direcció ha acceptat obrir negociacions per trobar una solució al problema. Hem insistit també a trobar una solució i recol•locació en el Portal de notícies pels treballadors que fins ara treballaven a Activa Multimèdia Digital fent el Canal Meteo.