dimarts, 17 de maig del 2011

10 RAONS PER VOTAR “NO” A LA TISORADA

1- Diem NO perquè al gener ens van congelar el salari, al març ens van retallar un 2,3% i ara volen que diguem que sí a la retallada “voluntària” del 5% del sou.


2- Diem NO perquè tots els punts del preacord estan condicionats a futures mesures d’Ajust de la Generalitat i, justament, des de fa un any, cada norma del govern supera l’anterior en retallades als drets laborals.

3- Diem NO perquè la direcció ja ens han anunciat que volen rebaixar encara més el conveni començant per la nòmina variable. La direcció vol iniciar negociacions per un nou conveni únic de la CCMA al setembre, NO hem d’acceptar rebaixar el salari i després negociar a la baixa la resta del conveni.

4- Diem NO perquè no es garanteix la continuïtat dels llocs de treball fixos més enllà del 2012 i, pel que fa als temporals, hi ha més de 100 llocs de treball no garantits i en risc, com s’ha vist amb els últims acomiadaments de companys amb contractes eventuals. La conversió de 70 a 80 llocs de treball en indefinits, que és bona, prové d’una comissió que ja venia treballant i ho ha de seguir fent, sigui quin sigui el resultat del referèndum.

5- Diem NO perquè la retallada del 5% afecta les bases de cotització i això és molt negatiu i injust per als nivells A, B i C pel que fa al càlcul de la pensió de jubilació o possibles indemnitzacions, que ara seran més baixes.

6- Diem NO perquè perdem la clàusula de revisió salarial. La pèrdua de poder adquisitiu fins a 2012 seria més d’un 15%. Significaria, per primer cop, un conveni que rebaixa les condicions laborals de TV3.

7- Diem NO perquè la retallada salarial no resol els problemes de finançament de la CCMA. La xifra d’estalvi en el pressupost de personal és poc significativa comparada amb la reducció d’ingressos per subvenció i publicitat.

8- Diem NO al xantatge que se’ns fa des que van anunciar el Pla de la direcció. Els treballadors hem d’intervenir en la definició de les estratègies de futur, no podem ser espectadors d’una sèrie de mesures ja decidides i que el Comitè només sigui cridat per signar les retallades salarials i les rebaixes de conveni.

9- Diem NO perquè ens imposen als treballadors la retallada de sou, mentre la direcció manté la falta de transparència salarial d’alts càrrecs de la CCMA i d’anys d’acumulació de “núvol”.

10- Diem NO participant activament en aquest referèndum contra les imposicions i les retallades. Exigim una negociació lliure: Un NO ens permet anar més forts a la negociació per defensar la producció i la plantilla.

EL 19 I EL 20 VOTA NO


Sant Joan Despí, 17 de maig de 2011