dimarts, 10 de maig del 2011

PER QUÈ DIEM “NO” A LA TISORADA

Les negociacions que, amb moltes dificultats, el Comitè d’Empresa ha aconseguit mantenir amb la Direcció no han obtingut un resultat satisfactori. La Direcció ens vol persuadir perquè acceptem les retallades en els salaris assegurant que el futur de l’empresa i dels llocs de treball és incert, però no pot assumir compromisos ni donar garanties més enllà del 2012.

Els treballadors, a través d’un referèndum, decidirem si acceptem o no la proposta que se’ns fa.

CC.OO. igual que la resta de sindicats i candidatures del Comitè d’empresa, ens hem vinculat al resultat de la consulta.


SALARIS

Se’ns proposa renunciar a les revisions salarials segons l’IPC acordades en el pacte de l’any passat i acceptar la tisorada del 5%. Així, al termini de la vigència d’aquest conveni (2012) el nostre salari haurà perdut un 15% de poder adquisitiu i haurà retrocedit per sota del de 2008.


La Direcció vol iniciar d’immediat negociacions per un conveni únic de la CCMA per rebaixar diferents aspectes de l’actual conveni de TVC i defuig cap compromís concret de recuperació dels salaris a partir del 2013. Quin sentit té doncs acceptar ara aquestes retallades?. Si s’ha de negociar, s’ha de fer tot a l’hora, no acceptant les retallades una a una sense saber què hi haurà al darrere.


LLOCS DE TREBALL I PRODUCCIÓ INTERNA

La proposta d’acord inclou un compromís de manteniment de plantilla fins l’any 2012 que es limita a 1806 persones quan el 2010 la ocupació era de 1955 treballadors (fixos i temporals). En compliment del que es va pactar l’any passat, una forquilla entre 60-80 contractes temporals passarien a ser fixos però queda la porta oberta a la destrucció de llocs de treball, que ja ha començat amb el degoteig de temporals als qui no se’ls renova el contracte.

La Direcció afirma que respectarà el Pacte per la Producció Interna, inclòs també en l’acord de conveni signat l’any passat i accepta quantificar els nivells de producció pròpia, però reduint la plantilla es redueix la capacitat de producció interna i admet que determinades produccions previstes per la tardor potser no es podran dur a terme perquè: “ara som menys”.


La Direcció vol que acceptem les retallades salarials per sortir del pas i quadrar els pressupostos d’enguany i l’any vinent, no una negociació de debò sobre els temes de fons. Això no ens dóna cap protecció davant noves mesures en un futur pròxim. A Sanitat o Ensenyament les retallades salarials del 5% han estat només el preàmbul per la tisorada de plantilles i serveis.


Dient No a la proposta de la direcció hem d’aconseguir un marc real de negociació i amb garanties de compliment que inclogui l’estratègia de futur de l’empresa i asseguri el model de finançament, la capacitat de producció i el manteniment de les plantilles.

5 de maig de 2011