dijous, 10 de novembre del 2011

El PP ENSENYA LES CARTES

El Partit Popular ja ha mostrat clarament la seva proposta pels mitjans públics i per TV3. En una entrevista al programa Els Matins de TV3, el candidat Jorge Fernández Díaz ha dit que TV3 hauria d’eliminar canals i que “l’ austeritat no pot quedar-se fora de TV3...” la qual cosa té un clar ressò de noves retallades afegides a les actuals. I per la seva banda, el dirigent del PP, Esteban González Pons, va complaure un cop més a la UTECA, que agrupa el sector privat de televisió, exposant el programa del PP de retallades i eliminació de mitjans públics en benefici del sector privat.
Que RTVE no ha de fer continguts que competeixin amb la privada i que les autonòmiques han de renunciar a la publicitat, i agrupar-se en una única freqüència d’emissió amb desconnexions, és música pels interessos de la UTECA.
Aquest és el panorama que el PP promou pel sector de la comunicació si guanya les eleccions el 20n. Algunes d’aquestes pretensions ja van aflorar en les negociacions mantingudes amb CIU quan el PP va permetre al Govern català, gràcies a la seva abstenció, superar el tràmit parlamentari per reformar la llei de la CCMA.

QUI TIRARÀ LA RATLLA ?
Ja ens han retallat el salari, hem perdut llocs de treball i molts companys amb contracte temporal s’han quedat sense feina i ara plana l’amenaça de noves retallades.
Una concessió porta a l’altra i hem de tirar la ratlla.
La reducció de pressupostos, la reducció de plantilla, la disminució de la producció interna... van en contra de l’actual model de televisió pública a Catalunya, i tot, per aplanar el camí d’interessos privats que menystenen la funció social de la comunicació i la consideren una mercaderia més de la que es poden obtenir beneficis.
Ara és més necessari que mai explicar i fer valer el paper dels mitjans públics pel conjunt de la societat. Cal oferir una programació de qualitat, amb bons informatius, no sotmesos a les pressions del govern de torn, amb una bona oferta cultural i d’entreteniment, que connecti amb la gent i divulgui els valors socials de respecte mutu i de diversitat social i que innovi i arribi al ciutadà a través també de les xarxes socials i les noves tecnologies.
Els sindicats i els treballadors en el seu conjunt ens hem d’implicar en la defensa del servei públic de ràdio i televisió de Catalunya.