dimecres, 23 de novembre del 2011

SOBRATS. El Govern anuncia més retallades de sous

El PP ha aconseguit la majoria absoluta al Parlament espanyol amb 10,8 milions de vots sobre un cens de 35,8 milions d'electors, menys del 30% de l'electorat; CIU ha obtingut 1 milió sobre 5,4 milions de vots possibles a Catalunya. Això ha estat suficient per que, l'endemà de les eleccions, el President Mas interpretés el resultat electoral com un recolzament social a la seva política de retallades i anunciés, amb gran projecció pública, un aprofundiment en aquestes polítiques, apuntant directament contra els treballadors del sector públic.
Paral·lelament, Duran i Lleida relativitzava la proposta central de la seva campanya política, el concert econòmic, afirmant que “no seria un fracàs no aconseguir-ho en aquesta legislatura”, mostrant-se molt més procliu a recolzar les mesures d'austeritat (encara no explicitades) del futur govern espanyol del Partit Popular.
Els treballadors públics sobre els que es vol carregar el cost de la crisi són, entre d'altres, els mestres, els sanitaris, els dels transports públics... i nosaltres.
No se sap que faran la direcció de TVC i de la CCMA, si tornaran a incomplir els acords de conveni, acatant decrets,  promovent referèndums d'acceptació, i tornant a demanar als treballadors confiança cega en la Direcció de l’empresa. El conveni de la retallada, firmat el mes passat, pot ser història, igual que el pacte de conversió de contractes temporals en fixos, firmat, però no aprovat i que no hem de permetre que tornin a demorar.
Exigim a la direcció un compromís públic amb la plantilla i respecte pels acords firmats.