dimecres, 20 de juny del 2012

MOBILITZACIONS: calen accions més contundents

A l’Assemblea General de dijous passat es va dedicar la major part del temps a debatre sobre les mobilitzacions necessàries per defensar el futur de TVC i els seus treballadors. Nombroses intervencions van plantejar la necessitat de fer accions més contundents, considerant que no podem acceptar més retallades sense oposar resistència i que s’ha d’anar més enllà dels actes simbòlics.

Es va debatre sobre fer una aturada parcial de tres hores el dia 29 de juny, que permetés el desplaçament dels treballadors en autocar fins al Parlament, tant per mostrar el rebuig a la nova retallada a la paga de juny com per donar suport massiu a les propostes del Contracte Programa aprovat en l’Assemblea. El fons econòmic del Comitè és d'uns 170.000 € i permetria retornar els descomptes de vaga a la propera nòmina, tal com s'ha fet en anteriors ocasions. La proposta havia estat presentada per CCOO al plenari del Comitè, però va ser rebutjada.

L'Assemblea va aplegar uns 250 treballadors, pocs pel moment difícil en que ens trobem i els mals auguris de futur que ens envolten. Per aquesta raó i per mantenir la unitat del Comitè, no varem plantejar votar la proposta. Cal recuperar la força de l’Assemblea.

Hem de deixar de costat la resignació. Ha arribat el moment de mobilitzar-nos de debò per lluitar pel futur de l'empresa. No hi ha res decidit i de la nostra capacitat d’acció com a treballadors en dependrà el resultat. Mentrestant, fem una crida a tothom a participar en la manifestació d’avui, convocada pel Comitè d’Empresa, a les 12h, des de TV3 fins el pont de l'autopista.

PEL MANTENIMENT DE LA PLANTILLA
PEL MODEL DE PRODUCCIÓ INTERNA
PEL MANTENIMENT DE TOTS ELS CANALS

Avui també altres ràdios i televisions públiques fan actes de protesta durant el matí i a la tarda els sindicats han convocat manifestacions a tota Espanya contra la reforma laboral i contra les retallades. Les convocatòries a Catalunya són les següents:

Barcelona: a les 19 hores (Ronda Sant Pere/Plaça Urquinaona)
Tarragona: a les 19 hores (Plaça Imperial Tarraco)
Girona: a les 18 hores (Plaça Independència)
Lleida: concentració a les 19:30h (Av. Prat de la Riba, 27)

Tirem la ratlla. Prou retallades!