diumenge, 6 de gener del 2013

ELS PRIMERS 30 ANYS DE TV3

El mes de setembre de 2013 es compliran 30 anys de la primera emissió de TV3. Amb l'esforç, el treball i la voluntat de molta gent hem aconseguit tenir uns mitjans de comunicació públics en català que han estat referent per a més d'una generació de ciutadans.
Aquest aniversari arriba en un moment decisiu pel futur de la CCMA: pendents dels pressupostos que el Parlament ha d'aprovar els pròxims mesos i expectants per veure si el partit del govern trenca les aliances amb els seus socis de la breu legislatura anterior, en que el govern català va avançar-se a tota mena de retallades sobre el sector públic incloent els mitjans públics de comunicació.

La direcció actual de la CCMA és conseqüència de la involució per la reforma de la de la llei de la Corporació que van pactar CIU i el PP. L'actual direcció de la CCMA no està legitimada per a decidir el futur de les empreses i de la plantilla. S'han d'aturar els treballs secrets de la consultora PWC encarregats per aquest Consell de Govern.
L 'aprovació dels pressupostos aclarirà si els acords de governabilitat entre CIU i ERC permeten a la CCMA mantenir el model de producció i plantilla que ha estat raó del seu èxit durant anys. Hem d’estar preparats i s'ha d'actuar ja. Estem tips que les retallades s'apliquin sobre els treballadors i el conveni.

-S'ha d' aturar immediatament la inversió dels 5, 8 milions d'euros per a un plató virtual nou pels informatius. És una despesa innecessària en un moment de retallada i dèficit pressupostari.

-S'han de rebaixar els sous desproporcionats que estan fora de conveni. S'ha d'establir un salari màxim de 72 mil euros bruts anuals. Això, i la regulació en conveni de tots els complements salarials, permetria estalviar un milió dos cents mil euros.

Amb aquestes mesures gairebé es podria compensar la desviació del dèficit provocada per la baixada dels ingressos de publicitat, que ja sabia la direcció que eren impossibles d'assolir quan els van pressupostar. El passat setembre la previsió de dèficit que feia la direcció pel 2012 era de 7,2 milions.

Reclamem que s’atenguin les propostes presentades pels representants dels treballadors pel futut contracte programa i quan se sàpiga del cert quin és el pressupost per a la CCMA aquest 2013, el volem conèixer amb detall: què cobra la direcció, què es paga a les productores externes, perquè s'atorga part de la subvenció de TV3 a les coproduccions i quant es destina a la compra de drets.

Lluitem pel futur de TV3 i de la CCMA, per uns mitjans públics de qualitat durant molts i molts anys