dijous, 13 de juny del 2013

NO RADICAL A L’ERO I L’EXTERNALITZACIÓ



Els acomiadaments que la Direcció vol fer no tenen justificació econòmica; les indemnitzacions, fins i tot les mínimes, surten més cares que mantenir els llocs de treball. La motivació és política i ideològica. Carregar-se els serveis públics i privatitzar-los. Malgrat les restriccions pressupostàries, els 27 milions que es volen estalviar a costa nostra es poden esgarrapar d'altres llocs: la negociació hauria permès exposar les propostes del Comitè sobre el núvol i els complements desregulats i entrar també en els aspectes econòmics que van més enllà del capítol salarial: inversions en plató virtual, doblatges en català que donem gratis a 8TV, els costos de les produccions externes...

El PP posa condicions per obrir l’aixeta dels pressupostos des de Madrid; eliminar les televisions públiques és un dels seus objectius i no volen que TV3  sigui una excepció en el desmantellament de les televisions autonòmiques. CiU se sotmet i manté aliances per sota taula amb el Partit Popular encara que de cara a la galeria parlen d’estructures d’estat. A la CCMA és ben palès.
Les decisions de la Direcció, amb la complicitat de l’entorn de presidència del govern de la Generalitat (Francesc Homs i Josep Martí): el tancament de les corresponsalies; la privatització de Comercial,  responen a interessos externs i son contraris als de l’empresa. El fet que el Govern de la Generalitat doni la publicitat institucional a 8TV parla per si sol.

Brauli Duart és una persona aliena a l’empresa i hostil als treballadors. El gener pròxim complirà sis anys com a membre del Consell de Govern i hauria de plegar, tal com estableix la llei de la CCMA. Es veu que abans vol enllestir la feina encomanada: rebentar TV3. No té legitimitat per seguir al davant de la CCMA. És a ell a qui s’ha de despatxar. El Consell de Govern és encara l’anomenat en la legislatura anterior, fruit del pacte amb el PP. ERC, el PSC, ICV-EUiA i la CUP ja han manifestat el seu desacord amb l’ERO aprovat pel Consell, que avui també està deslegitimat i no representa l’actual Parlament de Catalunya.

La direcció vol acomiadar 312 treballadors i retallar el sou en un 7,5% més. Deixa entreveure que el nombre d’acomiadats podria ser menor si s’acceptessin retallades de sou superiors i, contràriament, podria acomiadar més gent ni no s’accepta la nova retallada. No entrarem en aquest joc pervers. Tots som TV3. El xantatge saps quan comença però mai quan acaba. La proposta de Contracte programa deixa molt clar que volen canviar el model d’empresa (el que durant 30 anys ens ha donat l’èxit), externalitzar produccions de programes i serveis i fusionar les empreses en la perspectiva d’unificar els serveis informatius de la tele i la ràdio. De no posar fre a aquesta estratègia, en un termini futur ens trobarem amb més acomiadaments i externalitzacions.
La nostra proposta als treballadors és prosseguir la lluita i la mobilització. Plantar cara. Ni un pas enrere.