dilluns, 2 de desembre del 2013

Canal 9 / Comissió Control CCMA



DIVENDRES NEGRE A RTVV 
Divendres 29 va ser un dia dramàtic pels mitjans públics. El tancament policial  d’RTVV-Canal 9 va culminar al matí després d’hores de resistència admirable per part dels treballadors que no es resignaven a la injustícia. A TV3, amb  el 324, amb Catalunya Ràdio i pel portal de notícies,  varem poder seguir els  esdeveniments que anaven succeint. El que passava a València va tenir ressò en moltes de les intervencions que hi va haver durant la sessió de control de la CCMA al Parlament de Catalunya.



PARLAMENT: DUART A LA COMISSIÓ DE CONTROL DE LA CCMA

Un grup de treballadors del departament de Comercial de TV3 i de membres del Comitè d'empresa van ser presents en la sessió de control a la CCMA en la que es preguntava de nou sobre la privatització de la venda de la publicitat de TV3
Abans de la sessió, els membres del Comitè d’empresa van lliurar als grups parlamentaris i al president de la mesa de la Comissió de control de la CCMA,  còpies de l'acta notarial que recull els resultats del Referèndum dels dies 7 i 8 de novembre en que majoritàriament la plantilla de TV3 es va reclamar el cessament del President del Consell de la CCMA, Brauli Duart.



COMERCIAL DE TV3: PRIVATITZACIÓ ESTRATÈGICA
Un dels moment més impactants de la sessió, va ser quan el President del Consell de la CCMA, Brauli Duart,  va dir  que "TV3 no es privatitza". Duart feia aquesta afirmació el mateix dia en que va fer publicar el plec per a la privatització del departament de Comercial, que és la segona i estratègica font d'ingressos de la CCMA.



MÉS RETALLADES AMB AMENACES DE DEIXAR-NOS SENSE CONVENI

En un altre moment de la sessió, quan se’l va requerir sobre les retribucions dels directius de la CCMA, de TV3 i Catalunya Ràdio, Brauli va donar a entendre que la moderació del seu salari i la dels directius està vinculada a la retallada que ens faci als treballadors. També va reiterar que la data límit per perdre la vigència del conveni és el 31 de gener, situant la negociació sota l'amenaça de la pèrdua de la ultractivitat. També va assegurar que les seves pretensions de retallada salarial a la plantilla ja havien estat presentades en la negociació amb la proposta d'equiparació amb el personal d'altres sectors públics.