dimarts, 10 de desembre del 2013

Queden dos mesos per negociar el conveni


Passades les festes de Nadal, quedarà menys d’un mes de negociació fins a esgotar la pròrroga d’ultractivitat del Conveni. Han passat 3 mesos des del reinici de les negociacions de conveni i encara no s’ha tocat el tema salarial.

EL PARANY DELS GRUPS PROFESSIONALS

En les sessions de la negociació bàsicament s’ha parlat de la classificació de llocs de treball en grups professionals i de les seves conseqüències en el terreny de la mobilitat funcional i la polivalència forçoses. La Direcció vol aprofitar l'obligació que va imposar la reforma laboral de fer grups professionals en els convenis, per anar més enllà, i refer tota l’estructura retributiva, eliminant els nivells salarials actuals, per partir de nous salaris base inferiors, que encara no vol concretar econòmicament.

LA RECEPTA DE LA DIRECCIÓ: MÉS RETALLADES I EXTERNALITZACIONS

La Direcció vol carregar-se els fonaments del conveni establint un altre sistema retributiu, horaris desregulats i mobilitat forçosa. Alhora, avança implacable amb els seus propòsits externalitzadors com demostra la publicació del plec de condicions per privatitzar Comercial, i la substitució amb empreses externes de treballadors que pleguen pel PAC, com és el cas de les sastresses.


Al compte dels treballadors ja ens hi han afegit més de 220 acomiadaments, i una reducció salarial de prop del 20%. Ja n’hi ha prou, ara els hi toca a ells: que es rebaixin els seus sous desproporcionats i que apliquin austeritat, en comptes de fer inversions no essencials com ara el dispendi dels nous informatius, o la recompra de la  Fórmula-1.


Cal una ASSEMBLEA GENERAL en la que s’informi de l’estat de les negociacions  i es concretin les mobilitzacions que varem aprovar en referèndum.