dijous, 12 de juny del 2014

12 de juny: un any de l'ERO

El 12 de juny fa un any que Brauli Duart va confirmar l’ERO contra els treballadors de TV3 i Cat Ràdio amb que ens amenaçava des de feia temps. La direcció de la CCMA, assessorada per PWC, preparava l’acomiadament de 368 treballadors. Al final, els acomiadaments col·lectius han afectat a 269 companys i estan minvant greument la força de treball de TV3 i Catalunya Ràdio i preparant el camí a les externalitzacions de producció i serveis.

L’actuació de Duart al capdavant de la corporació s’ha caracteritzat per:

-La crisi laboral més greu i llarga de la història de TV3 que continuarà aquesta tardor

-L’acomiadament col·lectiu de 269 treballadors després de mesos de filtracions i amenaces d’ERO. 

-Ha deixat els treballadors sense conveni i ha aplicat amb acarnissament totes les retallades decretades pels governs de la Generalitat i de l’Estat en matèria salarial, de jornada i horaris i de drets laborals. 

-El projecte de privatització del departament comercial, que finalment s’ha hagut de tirar enrere per la pressió política i de la plantilla

-Ha tancat canals de televisió i emissores de ràdio, per exigència del PP l’any 2012, provocant la pèrdua de posició de TV3 en l’espai català de comunicació i que ara pot culminar amb la supressió d’un dels múltiplex de la CCMA que el Ministerio de Indústria li reclama a la Generalitat.

-Manté retribucions de més de 80, 90 i fins a 160 mil euros per a ell mateix i pels directius de la corporacióAquest vespre, entre les 21h i les 22h, acció a twitter: #Braulidimissió #Braulicessament #Brauliabdicació