dijous, 24 de juliol del 2014

TORNAREM AMB FORÇA

Arribem al període de vacances després d’una llarga temporada de conflictivitat laboral i mobilitzacions. Caldrà recarregar energies perquè la tardor es presenta moguda. Seguim sense conveni, amb les condicions laborals i salarials prorrogades fins al 30 de novembre. Però el pròxim setembre hem de mostrar amb contundència a la direcció que VOLEM EL NOSTRE CONVENI SENSE CAP MÉS RETALLADA. Hem de recuperar el conveni per l’ any 2014 i iniciar la recuperació en un acord plurianual a partir de 2015, basat en el manteniment de la producció pròpia i dels llocs de treball.

Aquesta direcció agonitza. El clam per la dimissió o destitució de la direcció de la CCMA, és generalitzat. El Parlament està tramitant una nova modificació de les lleis de l’audiovisual que, sense dubte, ha de conduir a un canvi del Consell de Govern. La corporació s’ha de desgovernamentalitzar, ha de ser més plural i oberta a tota la societat catalana. També esperem que la reforma de la llei incorpori mecanismes interns de democratització de la CCMA, transparència i participació dels treballadors en la cogestió de l’empresa.

La gestió de la plantilla que fa la direcció, és esperpèntica. Després de suprimir tota la contractació temporal, eliminar els col·laboradors territorials i d’acomiadar 270 persones en l’ERO-PAC, després de forçar la productivitat d’alguns departaments fins a límits insofribles, la direcció substitueix auxiliars tècnics, sastresses, delineants i altres llocs de treball amb subcontractació i privatització. Un reconeixement tàcit de l’estafa de l’ERO de fa un any, totalment polític i de cara a la galeria. Estan acomiadant uns companys i una força de treball imprescindible, amb l’únic objectiu de quadrar unes xifres convenientment cuinades per la direcció de la CCMA amb la milionària col·laboració de Price Waterhouse.

Pel curs vinent a ningú se li escapa que tenim un calendari polític dens pel davant, amb dates clau a la tardor de 2014 i l’any que ve, eleccions municipals pel maig i generals a finals d’any. El mes de setembre reprendrem les mobilitzacions per aconseguir un marc laboral estable que permeti negociar sense amenaces de més retallades.

I a l’octubre tindrem eleccions sindicals. Cal renovar el Comitè d’Empresa i aconseguir un Comitè fort que defensi les condicions laborals amb fermesa, enfront d'una direcció que ha portat les relacions laborals al pitjor moment de la història de TV3.