dimecres, 8 d’octubre del 2014

VOLEM CONVENI ARA

Duart presenta uns pressupostos 2015 sense més retallades

Després d’un any d’amenaces i de mals auguris contra la plantilla per part dels que ens volien arrossegar a una nova retallada voluntària de salari,  Brauli Duart ha presentat uns pressupostos de la CCMA pel 2015 que no contemplen més retallades pels treballadors.
El projecte de pressupost de la CCMA pel 2015 és: 225 milions d’aportació pública +  7,5 aportació de presidència, + una ambiciosa previsió d’ingressos de publicitat de 65 milions d’euros, més un crèdit de la Generalitat de 35 milions per a  la reclamació d’Hisenda sobre l’IVA, + 2,2 milions per fer front als acomiadaments de l’ERO-PAC.

Tant si els pressupostos s’aproven, com si es prorroguen per la incertesa política, la previsió és la de la recuperació econòmica, i fins i tot una certa expansió en inversió tecnològica en HD.
Els càlculs de la direcció preveuen que el 2015 es faci l’equiparació dels treballadors procedents d’Activa Multimèdia i també que ens tornin a pagar la paga de Nadal que hem deixat de cobrar des de 2012.

Són bones notícies, però falten moltes coses per tornar a la normalitat: la principal el conveni.  No ens podem creure a la direcció fins que no signem un conveni ARA que els comprometi a no fer més retallades de salari i de plantilla i a prorrogar el conveni durant les negociacions futures. 2015 ha de ser un any sense amenaces i amb garanties per obrir  una negociació honesta que ens porti a la recuperació dels drets i condicions laborals perduts, la retirada del RAV i a l’equiparació de tots els treballadors de la CCMA

10 mesos sense conveni
El febrer passat Duart ens va deixar sense conveni i provocava les situacions de tensió laboral més estridents de la història de la tele. Duart, i els que li seguien el joc, ens van voler atemorir amb una àmplia gama de possibles retallades salarials, el 13%, el 7%, del salari fix, més la retallada de la variable i l’antiguitat, amb amenaces d’aplicació imminent de la reforma laboral amb el temible “article 41”. Cal recordar el que hem viscut durant els mesos de febrer i març: ha estat la resistència de la plantilla i la fermesa de CC.OO. de TV3  en les negociacions el que ens han permès sortir del parany. Gràcies a les mobilitzacions i  a la incansable lluita de molts companys hem aconseguit aturar la destralada.
Ara, mirem endavant,