dimarts, 10 de febrer del 2015

FORA EL RAV !

Després d'una llarga etapa de resistència contra les agressions i les retallades ara hem d'iniciar el camí de la recuperació de drets laborals i salarials perduts.

La situació econòmica de la CCMA no és la catàstrofe que ens havia anunciat la direcció per justificar el PAC. Els ingressos publicitaris confirmen l'encert d'haver mantingut el departament de Comercial dins l’empresa.

La recuperació ja ha començat: des de gener no ens descompten la part de la paga de Nadal (7,14% del sou mensual) i ens retornaran una quarta part de la paga de 2012.
També recuperarem el conveni. La direcció ha acceptat renovar la seva vigència durant un any, després d’ haver-lo fet decaure per obligar als treballadors a acceptar dures retallades, a les que ha hagut de renunciar.

El pas següent ha de ser acabar amb els conceptes negatius de la nòmina. Cal eliminar el RAV. La retallada “voluntària” del 5% havia de ser temporal fins 2012 i encara l’estem patint.

2015 és un any amb un dens calendari polític, s’hauran d’afrontar reptes informatius i professionals d’alta exigència. En qualsevol dels escenaris de futur, la CCMA ha de reforçar les seves estructures de producció. Cal aixecar l’embargament de la contractació per resoldre les importants carències de plantilla per mantenir la capacitat productiva interna de TVC.

EL CONVENI DE LA RECUPERACIÓ
L’any passat, TVC,SA va canviar de nom i ara es diu CCMA,SA. Manté el mateix NIF que tenia, i ha absorbit Catalunya Ràdio. Si TVC ha absorbit Catalunya Ràdio, el conveni de TVC s’hauria d'estendre als treballadors de la ràdio, tal com s'està fent ara amb els companys que provenen de les empreses tecnològiques (AMD, Interactiva).

Un cop s’hagi reeditat l’antic conveni que teníem, s’iniciaran les negociacions pel conveni de la recuperació.

La direcció ha de renunciar a seguir fent retallades.

El que toca començar a negociar pel futur conveni és la retirada del RAV i la recuperació de les condicions horàries, laborals i salarials