diumenge, 6 de juny del 2010

DIMARTS NO VINGUIS A LA FEINA, PERÒ SÍ A LA MANIFESTACIÓ !


DEFENSEM EL CONVENI AMB LA MOBILITZACIÓ!
NO A LES RETALLADES SALARIALS I SOCIALS!
SÍ ALS SERVEIS PÚBLICS!
QUE LA CRISI LA PAGUIN ELS ESPECULADORS!
Manifestació a les 12'00h, a Barcelona (Plaça Universitat)
La vaga començarà a les 0 hores de demà. Tothom que no estigui de serveis mínims haurà d'abandonar les instal·lacions. Ningú que no estigui de serveis mínims ha de venir a treballar. El Comitè de Vaga romandrà a les instal·lacions i a les portes d'accés.

Les mesures d'ajust econòmic decretades pel govern espanyol i endurides pel decret del govern català són injustes, antisocials i contraproduents per lluitar contra la crisi. Pensionistes, persones dependents, treballadors de la funció pública i, a Catalunya, també els de les societats mercantils com les empreses de la CCMA són les víctimes propiciatòries per apaivagar la pressió dels mercats contra la inversió pública en polítiques socials i serveis públics.  
Per primera vegada en 25 anys es congelaran les pensions. L'antecedent més recent de retallades en els sous dels treballadors públics es troba en el pla d'estabilització de 1959 del govern franquista.
El Conveni de TVC-CCMA en poder d’Economia i Finances
L'acord al que es va arribar després de la vaga del mes de febrer està aturat a la Conselleria d'Economia i Finances. La Direcció General ha confirmat que als 230 treballadors de l'ens CCMA se'ls retallarà automàticament un 5% dels salaris a partir d'aquest mes de juny, tot i estar inclosos en l’àmbit del Conveni TVC-CCMA, i també, que si volem que Finances  aprovi el Conveni, s'hauran de renegociar els increments pactats per ajustar-los als límits en la massa salarial (retallada en -2,86%) decretats pel Govern.  Amb aquestes mesures el Govern vulnera el dret constitucional a la negociació col·lectiva i per això volen fer-nos negociar sota la pressió del decret per forçar-nos a renunciar, en un nou pacte de Conveni, als increments acordats per aquest any i a la revisió salarial pels següents.

El model d’Estat del benestar i el sector públic està rebent una onada d’atacs: en el segon paquet de mesures per reduir el dèficit, el Govern de la Generalitat ha anunciat que no es cobriran baixes per jubilació i es reduirà la partida per a personal substitut i de reforç en la sanitat i l'ensenyament. Significarà que en el proper inici de curs en el mes de setembre es poden deixar de cobrir unes 700 places de professorat, quan entre 2009 i 2010 s’haurà incrementat l'alumnat en més de 45.000 persones.  A la sanitat provocarà la disminució d'uns 400 efectius entre el personal sanitari quan en 10 anys només ha incrementat la plantilla en 2.754 treballadors mentre la població catalana ha crescut en un milió de persones. La Direcció General de la CCMA ja ha insinuat que vol especular amb les places de les prejubilacions de la Corporació per adaptar-se a la retallada establerta en el decret. També això seria una vulneració del conveni preacordat en que es contempla que es cobriran els llocs de treball operatius que quedin vacants