dilluns, 26 de novembre del 2012

CATALUNYA RETALLA ARTUR MAS


El resultat de les eleccions d’ahir obre un escenari polític diferent. Difícilment CiU podrà seguir buscant el  suport del Partit Popular per governar a Catalunya com ha estat fent fins ara. Aquesta subordinació al PP s’ha traduït en importants concessions en les polítiques culturals en general i particularment en les estratègies de futur per la CCMA i les seves empreses.


Amb la nova composició parlamentària, el nou Govern haurà de trobar altres suports per aconseguir les majories suficients per governar i, molt en concret, per l’aprovació dels pressupostos generals per l’any 2013.


Reclamem a ERC, al PSC i a ICV-EUA que siguin conseqüents amb els seus respectius programes electorals:


· Que no afavoreixin la investidura d’Artur Mas si no existeix un compromís amb la continuïtat del model actual de la CCMA, el manteniment de la producció interna i de la plantilla.


· Que no aprovin els pressupostos del 2013 si no inclou un pla de finançament suficient de TV3 i Catalunya Ràdio que es reculli en el nou Contracte programa.

· Que promoguin les iniciatives parlamentàries adients per la derogació de la modificació de la llei de la CCMA que han promogut CiU i PP.


Els treballadors i treballadores de TV3 hem de seguir mantenint la pressió sobre la Direcció i el Consell de Govern per exigir la transparència que se’ns nega sobre la consultoria encarregada a Price Waterhouse Cooper i la participació dels representants dels treballadors en l’elaboració del futur Contracte programa.